Foto: Publicitātes foto

"Google.org", kas ir tehnoloģiju uzņēmuma "Google" filantropiskā struktūrvienība, paplašina finansiālo atbalstu biedrībai "Riga TechGirls" un piešķir 250 000 ASV dolāru lielu grantu izglītojošo programmu īstenošanai, kas veicinās iedzīvotāju digitālās prasmes.

Saskaņā ar "Google.org" sniegto informāciju, pateicoties šim atbalstam, "Riga TechGirls" palīdzēs 11 000 sievietēm padziļināti apgūt tādas zināšanas un prasmes, kas ir nepieciešamas, lai strādātu strauji augošajā tehnoloģiju nozarē, un pirmo reizi paplašinās darbību ārpus Latvijas, atverot tiešsaistes programmu nevalstiskajās organizācijās strādājošām sievietēm no citām Eiropas valstīm.

Ar "Google.org" atbalstu "Riga TechGirls" mācību programma "Iepazīsti tehnoloģijas" būs pilnībā pieejama tiešsaistē, padarot to pieejamāku, kā arī individuāli piemērotāku un iesaistošāku, pateicoties inovatīvajām spēļošanas (gamification) metodēm. Dalībniecēm tiks piedāvāts apgūt prasmes tādās jomās kā UX dizains, digitālais mārketings, e-komercija, analītika, kiberdrošība u.c., sekmējot Latvijas sieviešu konkurētspēju darba tirgū.

Sadarbībā ar partneru tīklu "Riga TechGirls" piedāvās arī mentoru programmu, kas palīdzēs sievietēm iegūt praktisku pieredzi, ko sagaida potenciālie darba devēji. Turklāt programma būs pieejama tiešsaistē, kas veicinās tās pieejamību bezpeļņas organizāciju vadītājām un darbiniecēm ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā.

Līdz šim "Google.org" atbalsts palīdzēja "Riga TechGirls" īstenot divas veiksmīgas programmas, kuru ietvaros apmācītas 14 000 Latvijas sievietes. Aizvadītajā gadā mācības tika organizētas skolotājām un radošo nozaru pārstāvēm, savukārt šogad šādu iespēju plānots nodrošināt veselības aprūpes speciālistēm.

Kopā ar jaunāko grantu "Google.org" atbalsts "Riga TechGirls" programmām pārsniegs 480 000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!