Foto: Youtube.com/ekrāntvērums
Digitālie noziedznieki ceturtdien piekļuva populārākā tehnoloģiju apskatnieka Lainesa Sebastiana kanālam "Linus Tech Tips".

ASV mediji ziņo, ka viens no "Youtube" platformas ilgdzīvojošākajiem kanāliem ceturtdien tika uzlauzts.

Hakeri, izmantojot pieeju 15 miljonu sekotāju lielajam kanālam, izvietoja tajā video, kuros Īlons Masks un citi tehnoloģiju nozarē zināmi cilvēki runā par digitālajām monētām. Merķis bija izkrāpt īstu naudu vai digitālās monētas no skatītājiem.

Jāmin, ka nedz šis video, nedz citi, ko krāpnieki izmanto, nav viltoti. Tie ir īsti video, kuros Masks un citi ir dalījušies ar savu viedokli par digitālajām monētām. Taču, saites, kas ir pievienotas video un aicinājumi piedalīties loterijās, reģistrēties dažādās vietnēs un veikt citas darbības, ir krāpnieku pirksts. Proti, viņi izmanto šīs saites, lai nozagtu personīgo informāciju vai izkrāptu naudu un kriptovalūtas.

Krāpnieki straumēja vienlaikus divus video. Viena no tiem nosaukums bija - "LinusTechTips & Elon Musk Special Crypto Giveaway" (LinusTechTips un Īlona Maska īpašā kripto izdāļāšana - no angļu valodas)

Šādi gadījumi internetā novēroti jau iepriekš.

Portāls "Verge" raksta, ka pēdējā laikā teju vai katru nedēļu kāds lielāks, vai mazāk "Youtube" kanāls kļūst par krāpnieku upuri.

Šobrīd kanādieša Sebastiana kanāls, kurā viņš ikdienu publicē video, kas izklaidējošā formā vēsta par jaunākajām tehnoloģijām, "Linus Tech Tips" ir nobloķēts. Tas notika neilgi pēc tam, kad interneta lietotāji pamanīja, ka krāpnieki piekļuvuši kanālam.

"Linus Tech Tips", kuru vada tehnoloģiju entuziasts Sebastians, ir aktīvs jau kopš 2008. gada, kad "Youtube" un kopumā video satura veidošana bija jauna lieta. Tas ir viens no ilgāk esošajiem un aktīvajiem kanāliem, kas turpina ikdienu publicēt jaunus video.

Pats kanāla autors no tehnoloģiju blogera ir kļuvis par uzņēmuma vadītāju. Uzņēmums pamatā nodarbojas ar satura video veidošanu, bet pēdējos gados aizvien vairāk arī iespraucas patērētāju elektronikas testēšanā. Piedāvājot ne tikai skatītājiem, bet arī ražotājiem neatkarīgu viedokli par - datortehniku, videospēļu konsolēm, austiņām, televizoriem un citām iekārtām.

"Linus Media Group" nodarbina vairāk nekā simts cilvēku un, lai gan internetā nav pieejama konkrēta informācija par peļņu, dažādi avoti liecina, ka tā ikgadu pārsniedz vairākus miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!