Foto: Pixabay

Neliela hakeru grupa piekļuvusi simtiem uzņēmumu, tostarp, "Tesla" novērošanas kamerām, ko ražojusi kompānija "Verkada" un tiešraidē vēroja norises šajos uzņēmumos, aģentūrai "Reuters" pavēstījusi viena no pārkāpumā iesaistītajām personām.

Šveices programmatūras izstrādātājs Tillijs Kotmans, kurš jau iepriekš izpelnījies uzmanību, meklējot drošības "robus" mobilajās lietotnēs un citās sistēmās, "Reuters" parādījis ierakstus no "Teslas" rūpnīcas Ķīnā un salona Kalifornijā. Tāpat ieraksti veikti Alabamas cietumā, slimnīcas telpās, policijas pārrunu telpā un vietējā sporta zālē.

Kotmans atteicies identificēt citus grupas dalībniekus. Hakeri centušies pievērst uzmanību visaptverošai cilvēku monitoringa sistēmai pēc tam, kad tiešsaistē atraduši "Verkada" administratora rīku pierakstīšanās informāciju.

"Mūsu iekšējās drošības komanda un ārējās drošības kompānija pēta šīs situācijas apmērus, un esam paziņojuši par to tiesībsargājošajām institūcijām un klientiem," paziņojis uzņēmums.

Kotmans sacījis, ka "Verkada" pārtraukusi iespēju pieslēgties dažas stundas, pirms šīs ziņas izskanēja "Bloomberg" ziņās otrdien.

Tāpat viņš skaidrojis, ka hakeru grupa, ja būtu vēlējusies, varētu izmantot šo pieeju, lai pieslēgtos citām "Tesla" tīkla daļām, kā arī kompānijām "Cloudfare Inc" un "Okta Inc".

"Tesla" nav sniegusi komentārus par šo gadījumu, bet divās pārējās kompānijas sacījušas, ka turpina izmeklēšanu, bet to pakalpojumu nav ietekmēti.

Hakeru izveidotais "Verkada" lietotāju saraksts, kas nonācis "Reuters" rīcībā, ietver tūkstošiem organizāciju, tostarp, sporta zāļu ķēdi "Bay Club" un transporta tehnoloģiju jaunuzņēmumu "Virgin Hyperloop".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!