Foto: LETA

Augsto tehnoloģiju uzņēmums "HansaMatrix" vērtēs stratēģiskās alternatīvas tālākai biznesa attīstībai, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji skaidro, ka "HansaMatrix" ir nolēmis sākt stratēģisko alternatīvu izvērtēšanas procesu, lai atbalstītu uzņēmuma turpmāko izaugsmi un palielinātu akciju vērtību. Uzņēmums ir noslēdzis sadarbības līgumu ar "Superia" par finanšu konsultācijām šajā procesā.

"Uzņēmums joprojām ir pārliecināts par sava stratēģiskā biznesa plāna izpildi. Tajā pašā laikā stratēģisko alternatīvu pārskatīšana var ļaut uzņēmumam noteikt papildu stratēģisku uzņēmuma darbības virzienu, kas palielina vērtību akcionāriem, kā rezultātā var notikt viens vai vairāki darījumi, piemēram, stratēģisko vai finanšu investoru piesaistes darījums, daļas no uzņēmuma biznesa pārdošana, uzņēmumu grupas reorganizācija, tostarp uzņēmumam piederošo "Lightspace Technologies" kapitāldaļu nodalīšana jaunā uzņēmumā," min "HansaMatrix" pārstāvji.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji uzsver, ka "HansaMatrix" nav noteicis laika grafiku stratēģisko alternatīvu pārskatīšanas pabeigšanai, kā arī nevar būt garantijas, ka šajā procesā nākotnē tiks paziņots vai pabeigts kāds darījums. Tāpat uzņēmums neplāno sniegt turpmākus paziņojumus saistībā ar šo procesu, ja vien uzņēmums nebūs apstiprinājis konkrētu darījumu vai arī ja informācija būs jāpublisko atbilstoši regulējumam.

Jau vēstīts, ka "HansaMatrix" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,589 miljoni eiro, kas ir par 8,2% mazāk nekā 2019.gadā, bet koncerna zaudējumi bija 551 612 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

"HansaMatrix" lielākie akcionāri 2021.gada jūnija beigās, pēc "HansaMatrix" publiskotās informācijas, bija "Macro Rīga" (33,87%), investīciju uzņēmumi "ZGI-4 AIF" (15,06%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (9,95%) un "FlyCap Investment Fund I AIF" (9,04%), kā arī "CBL Asset Management" pārvaldītie fondi (6,56%) un "Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrības" pārvaldītie fondi (5,1%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!