Foto: DELFI

Ceturtdien, 26. martā, virtuālā preses konferencē Ķīnas "Huawei" prezentēja jaunāko viedtālruņu sēriju P40. Tajā ietilpst "parastais" P40, P40 Pro un P40 Pro Plus, kurš gan mūsu pusē nebūs pieejams. Tālruņi ir krietni modernizēti salīdzinot ar pērnā gada modeļiem, taču joprojām tiem nav pieejamas "Google" aplikācijas.

Lētākais P40 ir aprīkots ar 6,1 collu ekrānu, procesoru ar iebūvētu 5G čipkopu, 8 gigabaitu operatīvo atmiņu un 128 gigabaitu atmiņu. Tam ir 3800 mAh akumulators. Kā ierasts būtiska loma ir fotokamerām. Šim modelim tās ir trīs – superplatleņķa 16MP, platleņķa 50MP un teleobjektīva kamera ar 8 MP matricu. Pašiņiem pieejama 32 MP frontālā kamera.

P40 Pro, kurš visticamāk iegūs lielāko uzmanību, ir aprīkots ar 6,58 collu ekrānu, kas pirmo reizi ir ar uz visām pusēm nolocītām malām. Ja līdz šim telefonu ekrāniem tika nolocītas tikai garākās malas sānos, tad šim ekrānam ir pielocīti arī gali augšā un apakšā. Locījums nav pārāk izteikts un veidots, lai būtu ērtāk tālruni noturēt rokās. Neskatoties uz lielo ekrāna diagonāli, tālruņa kopējie izmēri ir šķietami mazi un to tiešām var salīdzinoši ērti turēt.

Foto: DELFI

Jaunums ir šī ekrāna attēla atjaunošanas frekvence, kas nu ir jau 90 Hz. Tas nozīmē, ka ekrānā redzamais saturs pārvietosies plūdenāk un vienmērīgāk. Jāpiemin, ka nesen prezentētajam "Samsung S20 Ultra" ekrāna frekvence ir jau 120 herci.

Tālrunim ir tas pats "Kirin 990 5G" procesors un 8GB operatīvā atmiņa, taču diska vieta ir lielāka – 256GB. Lielāks ir arī akumulators – 4200 mAh.

Šim modelim ir lielāka uzmanība pievērsta fotokamerām. Tam ir 40 megapikseļu superplatleņķa kamera, kas kalpo arī kā "kino kamera", 50 MP galvenā kamera un 12MP tālummaiņas kamera, kas veidota ar periskopa tipa objektīvu, līdzīgi kā pērn pieteiktajam P30 Pro. Tas nodrošina pieckāršu optisko un 10 līdz pat 50 kārtīgu hibrīdo tālummaiņu.

Tālruņos ir uzstādīta "Android" atvērtā koda operētājsistēma, kas papildināta ar "Huawei" izstrādāto EMUI saskarni. Kā jau iepriekš ziņots, tirdzniecības aizlieguma ar ASV dēļ, "Huawei" nedrīkst izmantot ASV kompāniju ražojumus, tai skaitā programmatūru. Tas nozīmē, ka tālruņos nav pieejams "Google Play" lietotņu veikals, kā arī neviena no "Google" aplikācijām. Tāpat nav pieejamas tādas populāras aplikācijas kā "Instagram", "Facebook Messenger" utt.

Foto: DELFI

Ražotājs šobrīd aktīvi strādā pie tā, lai maksimāli daudz izstrādātāju savas aplikācijas piedāvātu pa tiešo "Huawei" aplikāciju veikalā "AppGallery". Tomēr jāņem vērā, ka tur arvien nav pieejamas Latvijā populāru banku un autentifikācijas aplikācijas, taksometru un ēdienu piegādātāju aplikācijas u.c. Jau iepriekš minētās "Google" aplikācijas, tādas kā "Gmail", "Maps", "Photos", "Youtube", visticamāk nebūs pieejamas, līdz tirdzniecības aizlieguma atcelšanai.

Latvijas tirgū jaunie P40 sērijas viedtālruņi sagaidāmi jau aprīlī. P40 cena tiek solīta 799 eiro, bet P40 Pro – 1049 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!