Foto: DELFI

Spītējot vīrusiem un sadarbības aizliegumiem, Ķīnas "Huawei" izstrādājis jaunu salokāmo viedtālruni. Tas veidots, par pamatu ņemot pērn izlaisto modeli, kurš būtiski uzlabots un atjaunināts.

Pretēji "Samsung", kurš izveidoja "parasta" izmēra telefonu, kas salokāms uz pusi mazāks, "Huawei" turpina iet pretējo ceļu un piedāvā telefona izmēru dubultot, nevis samazināt. Telefons ir atvāžams gareniski, tā veidojot nelielu planšeti.

Salocītā veidā "Huawei Mate Xs" veido divus ekrānus – katru savā korpusa pusē. Viens ar 6,6 collu diagonāli, otrs ar 6,38 collām. Atvāžot tālruni planšetes režīmā, veidojas viens liels astoņu collu ekrāns. Šajā režīmā tālrunis maina saskarni, kas kļūst vairāk pielāgota daudzuzdevumu darbam ar vairākiem logiem.

Tirdzniecības ierobežojuma dēļ, kas aizliedz ASV uzņēmumiem sadarboties ar "Huawei", uzņēmums nedrīkst izmantot ASV ražotas komponentes un programmatūru. Tāpēc "Mate Xs" neatrast "Google" aplikācijas un pakalpojumus, ieskaitot "Play Store" aplikāciju veikalu.

Tālrunis veidots, izmantojot "Android" atvērtā koda programmatūru, kas papildināta ar "Huawei" pašu izstrādātu EMUI saskarni. Aplikācijas lietotāji tajā var uzstādīt, izmantojot "Huawei App Gallery" veikalu. Interesanti, ka ķīnieši ir atraduši veidu, kā instalēt "Facebook" un "Whatsapp" aplikācijas, neizmantojot "Google" veikalu. Diemžēl paša "Google" aplikācijas lietotājiem nebūs pieejamas un būs jāmeklē alternatīvas piemēram "Google Maps", "Google Photos" utt.

Tālruņa korpusa malā ir iestrādāts kameru modulis, kurā atrodas trīs fotokameras – galvenā kamera ar 40 megapikseļu matricu, teleobjektīva kamera ar astoņiem megapikseļiem un teleobjektīva kamera ar 16 MP. Pateicoties atlokāmajam ekrānam, šīs kameras var kalpot gan kā galvenās kameras, gan kā pašportretu kameras.

Latvijas tirgū tālrunis gaidāms marta beigās, un tā noteiktā cena ir 2500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!