Foto: DELFI
Pasaulē pazīstamā datu vizualizācijas uzņēmuma "Infogr.am" dibinātājs Uldis Leiterts ķēries pie jauna startapa izveides.

"Fragmentic" nodrošinās interneta platformu, kas līdzīgi kā blogu jomā "Wordpress", palīdzēs aplikāciju izstrādātājiem izveidot automatizētu servisu, kurā iespējams ātri pievienot dažādus aplikācijām nepieciešamos tehniskos risinājumus.

Uzņēmuma nosaukums būs "Fragmentic" , otrdien žurnālistiem apliecināja Leiterts.

Īpaši interesants, kā uzskata Leiterts, "Fragmentic" varētu šķist marketinga speciālistiem, kuri ar jauno servisu varēs izveidot aplikācijas pamatu un dizainu, bet pēc tam ar saprotamu un vizuāli viegli uztveramu ideju doties pie programmētājiem.

Šobrīd serviss aizvien ir izstrādes posmā un idejas autori neprognozē, kad tieši jaunais produkts būs pieejams tirgū.

Pašlaik jau sākušās sarunas ar potenciālajiem investoriem. Servisa izstrādi pagaidām finansē pats Leiterts.

(Informācija tiks papildināta).

"Infogram" 2012. gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. Tā radīja datu vizualizācijas rīku, kas tiešsaistē ļauj ērti un ātri publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. Tā servisu šobrīd visā pasaulē izmanto aptuveni miljons lietotāju, ik mēnesi radot ap 50
tūkstošiem infografiku.

Lietotāju vidū ir tādi starptautiskie mediji kā "Huffington Post", "The Guardian", "Washington Post", "The Walstreet Journal", "CBS News", "MTV", "Al Jazeera" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!