Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV mikroshēmu ražotājs "Intel" par jauno vadītāju iecēlis Patu Gelsingeru (attēlā), šajā amatā nomainot Bobu Svanu pēc spraiga divus gadus ilga termiņa šajā pozīcijā, vēsta "CNN".

Mikroshēmu ražotājs Gelsingeru pārvilinājis no programmatūras kompānijas "VMWare", dēvējot viņu par "ļoti cienītu vadītāju un nozares veterānu". Gelsingers, kurš ir bijis "VMWare" vadītājs apmēram desmit gadus, pie "Intel" "stūres sēdīsies" 15. februārī.

Šādas pārmaiņas atspoguļojušās arī akciju cenās – "Intel" tās augušas, bet "VMWare" samazinājušās.

Svans par "Intel" pastāvīgo vadītāju tika iecelts 2019. gada janvārī pēc iepriekšējā vadītāja Braiena Krzaniča aiziešanas no kompānijas. Viņš bija spiests atkāpties no amata 2018. gada jūnijā saistībā ar privātām attiecībām ar kādu "Intel" darbinieci. Svana vadībā uzņēmums ir cīnījies par vietu tirgū, zaudējot konkurentiem galvenajos segmentos.

Paziņojumā presei "Intel" gan norādījusi, ka šis solis "nav saistīts ar "Intel" finanšu rādītājiem 2020. gadā".

"Intel" valde "secinājusi, ka tagad ir īstais laiks vadības maiņai, lai šajā "Intel" transformācijas periodā izmantotu Gelsingera tehnoloģiju un inženierzināšanas.

Pirms vadošā amata uzņēmumā "VMWare" Gelsingers trīs gadu desmitus aizvadīja "Intel", kļūstot par uzņēmuma pirmo tehnoloģiju vadītāju un palīdzot nostiprināt "Intel" kā tirgus līdera pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!