Foto: Pixabay
Internetveikala "prc.lv" uzņēmumam SIA "Prieks sadarboties" sākts maksātnespējas process, liecina informācija "Firmas.lv".

Process sākts 16.februārī. Pašreiz nedarbojas arī mājaslapa "prc.lv"

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane atzina, ka PTAC ir saņēmis patērētāju sūdzības par "Prieks sadarboties" īstenoto komercpraksi saistībā ar "www.prc.lv" noslēgto distances līgumu nepildīšanu un patērētāju veiktu pirkuma summu neatmaksāšanu.

Viņa pastāstīja, ka no 2020.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 16.februārim PTAC ir saņēmis 32 patērētāju sūdzības, kā arī 36 konsultāciju lūgumus. Konstatējot patērētāju sūdzību skaita pieaugumu, PTAC janvāra pirmajā pusē nosūtīja elektroniskā pasta vēstuli, lūdzot skaidrojumu par radušos situāciju.

Iepriekšējā saziņā ar PTAC uzņēmums paskaidroja, ka "prc.lv" vietnē preces piegādes laiks ir norādīts pie katras preces - parasti no četrām līdz septiņām darba dienām. Termiņi parasti tiekot ievēroti, bet pašreiz ārkārtējās situācijas dēļ piegādes var aizkavēties, par ko pircēji tiekot informēti mājaslapā.

Izvērtējot "Prieks sadarboties" sniegto skaidrojumu, PTAC atkārtoti uzņēmumam nosūtīja elektroniskā pasta vēstuli, kurā izteica aicinājumu turpmāk pievērst uzmanību mājaslapā piedāvāto preču piegādes termiņiem, nodrošinot to ievērošanu.

Uzņēmumam tika izteikts arī aicinājums pievērst uzmanību tam, lai tiktu nodrošināta efektīva saziņu ar patērētājiem saistībā ar noslēgtajiem distances līgumiem un patērētāju sūdzību izskatīšanu. Neskatoties uz izteikto aicinājumu, PTAC kopš šā gada 20.janvāra ir saņēmis daudzas jaunas patērētāju sūdzības, tādējādi secinot, ka PTAC aicinājumu uzņēmums nepilda.

No patērētāju sūdzībām PTAC secinājis, ka "prc.lv" pasūtītās preces netiek piegādātas ne uzņēmuma apsolītajā termiņā, ne tā pagarinājumā, savukārt preču nepiegādāšanas gadījumā patērētājiem nav iespējams saņemt atpakaļ viņu samaksātās pirkuma summas, kā arī ar "Prieks sadarboties" nav iespējams sazināties saistībā ar noslēgtajiem distances līgumiem.

Pašlaik uzņēmumam ir sākts maksātnespējas process, tādēļ PTAC aicina vērsties cietušos patērētājus pie maksātnespējas procesa administratores Rudītes Klikučas. Kreditori pieteikšanās termiņš ir šā gada 18.marts.

Tāpat patērētāji var vērsties Valsts policijā, rakstot iesniegumu, lai tiktu atzīti par cietušajām personām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Prieks sadarboties" reģistrēts 2020.gada 1.janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3500 eiro. Līdzšinējā uzņēmuma vienīgā īpašniece un valdes locekle bija privātpersona Marija Māra Dinne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!