Foto: Shutterstock

Mobilo sakaru uzņēmuma “Tele2” klientiem ir pieejama VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) tehnoloģija, kas nodrošina ātrāku zvana savienojuma laiku, kā arī augstāku balss un video zvanu kvalitāti, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Šīs tehnoloģijas ieviešanā "Tele2" investējis vairākus miljonus eiro, precīzu summu gan neatklājot, un tā ir pieejama bez maksas.

Kā informē uzņēmumā, VoLTE tehnoloģija ir pieejama "iPhone", "Samsung" un "Sony" viedtālruņu īpašniekiem, kuriem ir pieslēgts kāds no pēcapmaksas tarifu plāniem. Ar precīziem telefonu modeļiem, kuriem pieejama VoLTE, var iepazīties "Tele2" mājas lapā.

"Jau ilgāku laiku VoLTE tehnoloģija atsevišķiem klientiem bija pieejama testa režīmā, jo vēlējāmies pārliecināties, ka viss strādā bez aizķeršanās. Šobrīd ikviens "Tele2" klients, kuram ir viedtālrunis, kas atbalsta VoLTE tehnoloģiju, var, piemēram, balss zvana laikā paralēli arī sūtīt attēlus "WhatsApp" lietotnē vai meklēt informāciju internetā, jo balss sakaru nodrošināšanai tiek izmantots 4G datu tīkls. Līdz šim 4G tīkls bija paredzēts tikai mobilā interneta lietošanai," stāsta "Tele2" tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Lai aktivizētu VoLTE savā "Android" viedtālrunī, klientiem vienkārši jāatjaunina tālruņa operētājsistēma. Savukārt "iPhone" tālruņiem jāveic izmaiņas iestatījumos.

"Tele2" sava mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad investēs 20 miljonus eiro. Investīcijas tiks novirzītas tīkla modernizācijai un 5G tehnoloģijas izvēršanai, kā arī tīkla kapacitātes uzturēšanai un jaunas datu pamattīkla infrastruktūras izbūvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!