Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators "Tele2", lai palielinātu 4G mobilā tīkla jaudu aptuveni desmit reizes, pieslēdzis 80% Rīgā esošas bāzes stacijas telekomunikācijas uzņēmuma "Tet" optiskā interneta tīklam, informē "Tele2".

Galvaspilsētā, kurā ir vislielākais mobilo datu patēriņš absolūtajos skaitļos, ir izvietota aptuveni ceturtā daļa no vairāk nekā 1070 "Tele2" 4G bāzes stacijām. Kopējās šī projekta izmaksas mērāmas aptuveni viena miljona eiro apmērā un ir paredzēts pieslēgt praktiski gandrīz visas jeb 99% mobilo bāzes staciju. 4G tīkla jaudas palielināšana ir būtiska, jo palielinās ne tikai datu patēriņš mobilajos telefonos, bet arvien populārāks kļūst mobilais mājas internets un televīzija.

Uzņēmumā atzīst, šis projekts tika uzsāks pirms aptuveni gada. Tā kā radiokanālu frekvences ir ierobežots resurss, tad bezvadu pārraides līnijas blīvā pilsētvidē izbūvēt ir ļoti izaicinoši. Kā risinājums šai situācija tika izvēlēts projekts, kas paredz faktiski katras Rīgas bāzes stacijas pieslēgšanu optiskajā pārraides tīklā. Tas ļaus atbrīvot ēteru, uzlabot tīkla kapacitāti un stabilitāti.

"Mobilo datu patēriņš aug ļoti strauji, it īpaši šobrīd, kad ļoti daudzi strādā un mācās attālināti. Viedierīces un mobilais internets faktiski ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu mūsu ikdienā, lai mēs varētu mācīties un strādāt attālināti, izklaidēties digitālajā vidē, ņemot vērā spēkā esošos ierobežojumus kultūras un izklaides pasākumiem. Tieši tādēļ mēs esam veltījuši lielus resursus, lai celtu mobilā tīkla jaudu," teic "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

"Tele2" pēdējo trīs gadu laikā optiskajam tīklam ir pieslēdzis arī bāzes stacijas Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī stratēģiski svarīgākajos centros. Arī nākamgad darbs pie tīkla kapacitātes un izvēršanas turpināsies, modernizējot aptuveni 200 bāzes stacijas un uzbūvējot 40 jaunas bāzes stacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!