Foto: DELFI cc/by

Eiropas Savienība (ES) informācijas tehnoloģiju (IT) jomā atpaliek no Amerikas Savienotajām valstīm, tomēr atpalicība no tehnoloģiski spēcīgajām Dienvidaustrumāzijas valstīm ir diskusijas vērta, sacīja tehnoloģiju uzņēmuma "Microsoft" direktors mākoņskaitļošanas jomā Ridigers Dorns.

Kā stāsta Dorns, iemesls ES atpalicībai no ASV ir vienkāršs - ASV ir Eiropas izmēra vienota ekonomika un tur starp štatiem un pilsētām nav lielu robežu, kamēr ES mokās ar atšķirīgiem standartiem dažādās jomās, dažādām nacionālajām interesēm un citiem sadrumstalota politiskā stāvokļa radītiem šķēršļiem.

Runājot par Dienvidaustrumāzijas valstīm, Dorns norāda uz to spēcīgo infrastruktūru un e-pielietojumu dažādās privātās un publiskās situācijās, tomēr atzīst, ka Eiropas potenciāls, ja izdotos to īstenot, ir nesalīdzināmi lielāks. "Piemēram, Dienvidkorejā nav iespējams sākt tādu biznesu kā Eiropā," turpina Dorns. "ES tirgus ir lielāks, interesantāks un piedāvā vairāk iespēju."

Kā risinājumu ES problēmai Dorns min IT jomas standartizāciju. "Atšķirīgo regulējumu standartizācijai vajadzētu uzlabot Eiropas IT jomu, un ES smagi strādā, lai harmonizētu tirgu," turpina Dorns. "Šajā ziņā jāpārmet atsevišķu valstu valdībām, kas šo jautājumu risina mazāk pragmātiski, bet ceru, ka tas mainīsies un ES kļūs par spēcīgu IT spēlētāju."

"Microsoft" ir viena no pasaulē lielākajām IT kompānijām, kas šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar 4,99 miljardu dolāru (4,6 miljardu eiro) tīro peļņu, bet apgrozīja 21,7 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!