Foto: DELFI

Apstiprināts jauna USB spraudņa dizains, kas sola izbeigt problēmas ar nebeidzamo grozīšanu, - tas būs simetrisks un iespraust to varēs jebkādā orientācijā, liecina informācija "USB Implementers Forum" vietnē.

Par vienu no lielākajiem sasniegumiem elektronikas ražotāju vidū var uzskatīt vienota kabeļa izvēli teju visām viedierīcēm. Lai arī ar USB spraudņiem aprīkots kabelis pilda gan uzlādes, gan arī datu pārraides funkcijas, tomēr tam piemīt arī dažas nepilnības. Teju ikviens ir saskāries ar problēmu, ko rada spraudņa asimetriskais dizains, - varbūtība, ka tas tiks pieslēgts ar pirmo reizi, ir 50%. Ražotāju apvienība "USB Implementers Forum" nu ir nākusi klajā ar jaunu USB C tipa mazā izmēra spraudni, kas būs simetrisks, tādējādi to grozīt vairs nevajadzēs.

Iespējams, ka jaunā tipa spraudni izstrādāt pamudinājusi konkurence ar kompāniju "Apple", kuras "Lightning" spraudnis jau kopš 2012.gada septembra piedāvā līdzīgu ergonomiku. Pašreizējiem USB C tipa spraudņiem asimetriskais dizains radījis arī tehniskas problēmas, jo stūrgalvīgāku lietotāju centieni to saslēgt nepareizi mēdz bojāt kontaktligzdas, tādējādi krasi samazinot to darba mūžu.

Jāatceras gan, ka kabelis parasti ir aprīkots ar diviem dažādiem spraudņiem, tādējādi problēmas novērstas tikai vienā tā galā. Ierastie taisnstūrveida A tipa spraudņi, kas vienojas klāt datoram, tāpat būs asimetriski.

Jaunais standarts ar pašreizējām USB ligzdām savietojams tikai ar adapteru palīdzību, tādēļ gaidāms, ka paies daži gadi, kamēr šo spraudni sāks plaši izmantot.

"USB Implementers Forum" darbojas tādas kompānijas kā "Hewlett Packard", "Intel", "Texas Instruments" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!