Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jau otrajā Lielbritānijas pilsētā ieviests pakalpojums, kas paredz pārtiku klientiem piegādāt ar robotiem, vēsta "BBC".

Astoņi "Co-op" veikali Miltonkeinsā jau izmanto autonomos transportlīdzekļus sadarbībā ar "Starship Technologies". Tagad bezkontakta piegādes ar robotiem būs pieejamas arī aptuveni pieciem tūkstošiem mājsaimniecību Nortemptonā.

Lielveikalu tīkla pārstāvis Kriss Konvejs informē, ka šis pakalpojums ieinteresējis arī tos klientus, kuri nekad iepriekš nav veikuši pasūtījumus tiešsaistē.

Roboti Nortemptonā apkalpos klientus, mērojot līdz pat 5 km lielu attālumu līdz klientu mājām.

"Co-op" informē, ka pēdējos mēnešos koronavīrusa pandēmijas ietekmē pieprasījums pēc šī pakalpojuma Miltonkeinsā ir trīskāršojies.

Klientiem pasūtījumi jāveic, izmantojot lietotni, kas ļauj arī atbloķēt robotu. Piegādes roboti brauc pa ietvēm un šķērso ielas tāpat kā gājēji. Tie ir aprīkoti ar desmit kamerām, ultraskaņas sensoriem, radaru un GPS. Roboti spēj "redzēt" 360 grādu leņķī un tiem ir spēja noteikt un izvairīties no šķēršļiem.

"Co-op" informē, ka līdz 2021. gada beigām plāno izmantot līdz pat 300 "Starship" robotus.

"Starship Technologies" roboti ir veikuši vairāk nekā 500 000 komerciālu autonomu piegāžu piecās valstīs. Populārākās preces, ko piegādā roboti, ir piens, olas, maize, banāni un gurķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!