Foto: Publicitātes attēli

Klāt tā rudens diena, kad "Apple" izziņo savus jaunākos viedtālruņus un citus viedpalīgus. Šodien virtuālā prezentācijā tika pieteikti jauni "iPhone", kā arī divi dažādi "Apple Watch" un bezvadu austiņas. Produktu klāsts kļūst arvien plašāks, taču no tā ir pazudis mazākais "iPhone" modelis.

Šogad "parasto" "iPhone" sērijā ir divi modeļi – lielais un vēl lielākais. "iPhone 14" ir ar 6.1 collu displeju, bet "iPhone 14 Plus" ar 6.7 collām. Vizuāli tālruņi nebūtu atšķirami no pērnā gada modeļiem, taču, kā ierasts, tiem ir jaunas krāsas, kas ļaus tos labāk atpazīt. Jaunos telefonus darbina pērn pieteiktais A15 procesors, kas arvien nodrošina milzu jaudu un minimālu enerģijas patēriņu.

Kā vienmēr uzlabotas ir fotokameras. Galvenā kamera ieguvusi lielāku diafragmu, kas nodrošina vairāk gaismas un tātad augstāku attēlu kvalitāti. Attīstīta arī foto un video procesora jauda, kas ļaus uzņemt attēlus sliktākā apgaismojumā kā arī nodrošināt īpašu video stabilizāciju.

Negaidīti jaunajos "iPhone 14" iestrādāti arī satelītu sakari ārkārtas situācijām. Gadījumos, ja notikusi nelaime un nav pieejams mobilais tīkls, lietotājs varēs izmantot satelītu savienojumu, lai nosūtītu ziņu glābšanas dienestam. Sakaru spējas gan ir ļoti ierobežotas – sazināties var tikai ar specifisku īsziņu palīdzību. Sākotnēji šī sistēma darbosies tikai ASV un Kanādā, par pieejamību citur pasaulē ziņu nav.

Viedtālruņu klāstā ir arī "Pro" modeļi – arī liels un vēl lielāks. "iPhone 14 Pro" un "14 Pro Max" izmēri ir tādi paši kā "parastajiem" "iPhone", taču tiem ir krietni jaudīgākas fotokameras. Atšķiras arī korpusa materiāli un krāsas.

Īpašais jaunums "Pro" telefonos ir 48 megapikseļu matrica galvenajai fotokamerai. Tā nodrošina īpaši augstu izšķirtspēju un attēla kvalitāti. Turklāt prasmīgākiem un prasīgākiem fotogrāfiem būs iespēja uzņemt "RAW" attēlus pilnā 48 megapikseļu izšķirtspējā.

Arī pārējās kameras uzlabotas gan foto gan video vajadzībām, ieskaitot īpašo attēla stabilizāciju dinamiskām ainām.

Vēl viens līdz šim nebijis jaunums "iPhone" pasaulē ir vienmēr ieslēgtais ekrāns. "Pro" telefoni spēs rādīt galveno informāciju arī slēgtā ekrānā, turklāt "Apple" sola īpaši pielāgot ekrāna tapeti.

Arī "kameru caurums" šiem modeļiem atšķiras no pārējiem. Tas ir kapsulas formas izgriezums ekrānā, bet vairs ne pie pašas malas. Taču "Apple" ir attapuši šo "defektu" (nepieciešamību ekrānā izgriezt caurumu kamerām) pārvērst par efektu un laukums ap šo izgriezumu ir kļuvis par modernu ātro paziņoju interfeisu. Tajā tiks attēlota mūzika, zvanu indikators un cita fona informācija.

"iPhone 14 Pro" modeļus darbina jauns A16 procesors, kas nodrošina visas iepriekš minētās un daudz citas iespējas arvien saglabājot vēlamo baterijas darbības ilgumu.

Pasākumā tāpat tika pieteikts arī jauns astotās paaudzes viedpulkstenis "Apple Watch". Tas ieguvis tikai nelielus uzlabojumus. Savukārt krietni citādāks ir jauns viedpulkstenis īpaši mežonīga dzīvesveida baudītājiem – "Apple Watch Ultra". Tas ir lielāks, biezāks un izturīgāks. Tam ir vairāk pogu un vairāk spēju, kas īpaši pielāgotas ceļotājiem un sportotājiem. Pulksteni ērti varēšot lietot arī ar cimdiem zem ūdens. Kam nu tas būs aktuāli.

Jaunas ir arī bezvadu austiņas "Airpods Pro 2", kam viens no būtiskākajiem uzlabojumiem ir caurumiņš, lai kastītei piesietu striķīti.

Šobrīd nav zināms kad jaunās ierīces būs pieejamas Latvijas pircējiem.

Aptuvenās sagaidāmās cenas "iPhone 14" modeļiem ir 1029 un 1179 eiro, bet "Pro" modeļiem 1339 un 1489 eiro. Savukārt pulksteņiem sākot no 499 un 999 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!