Foto: Privātais arhīvs
Citviet pasaulē tirdzniecības automātus izmanto ne tikai ierasto našķu, saldināto dzērienu un kafijas tirdzniecībai, bet tirgojot pat tādas preces kā automašīnas, vīns, svaigas zivis un marihuāna. Latvijā tirdzniecības automāti ir mazāk pieprasīti, turklāt vēl aizvien saistās ar vilšanos, kad bērnībā, kārojot iegādāties kaut ko garšīgu un sametot automātā savas pēdējās monētas, ierīce tās "norija", bet turpināja nekaunīgi klusēt.

"Draugiem Group" uzņēmuma "Vendon" vadītājs Kristiāns Vēbers intervijā portālam "Delfi" apgalvo, ka tā ir pagātne, jo tirdzniecības automātu tehnoloģijas ir strauji progresējušas. "Vendon" darbojas nišā, kurā ir maz spēlētāju, bet sīva konkurence, turklāt 98% tā klientu atrodas aiz Latvijas robežām. Uzņēmums izstrādā lietu interneta risinājumus tirdzniecības un kafijas automātiem, kas uzstādīti darbavietās, skolās, degvielas uzpildes stacijās un citviet.

Kristiāns Vēbers "Draugiem Group" strādājis jau ilgus gadus, karjeru sākot kā programmētājs. Sarunā ar "Delfi" viņš stāsta par Covid-19 laika izaicinājumiem, biznesa attīstības potenciālu, IT nozares darbaspēka problēmām, kā arī atklāj, ka savulaik "Draugiem Group" līdzīpašniekam, kurš piedāvājis darbu, atteicis, sakot, ka darbu viņam nevajag, bet īres dzīvoklis gan noderētu.

"Vendon" neražo automātus, bet iekārtas, kuras pie tiem pieslēdzamas, un, izmantojot mobilo internetu, reāllaikā piegādā nepieciešamos datus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!