Foto: F64

Visi zina "draugiem.lv" un arvien interesējas, kas tad tur notiek. Portāls joprojām eksistē, un tieši tas ir devis nosaukumu grupai "Draugiem Group", kas šodien apvieno 12 uzņēmumus. Viens no tiem ir drukas pakalpojumu sniedzējs "Printful", kas pērnvasar kļuva par Latvijas pirmo "vienradzi" jeb uzņēmumu, kura vērtība investīciju piesaistes rezultātā ir pārsniegusi vienu miljardu dolāru.

Mēdz teikt, ka statusam nav tik lielas nozīmes. Kā nu ne! Paskatīsimies uz kaimiņiem igauņiem. Viņiem nu jau ir seši "īsti" "vienradži", kas ir caurcaurēm Igaunijas uzņēmumi, un vēl trīs, kuru līdzdibinātāji ir igauņi un kuru darbība notiek citās valstīs. Šos nosaukumus zina katrs, tos izmanto valsts komunikācijā un vēl, un vēl.

Statusam ir liela nozīme. Vēl jo vairāk – ilgtermiņā. "Skype" pārdošana notika jau pirms daudziem gadiem, bet tas arvien tiek minēts kā katalizators ne vien nozares, bet arī valsts izaugsmei. Laikam pats svarīgākais ir tas, ka šie uzņēmēji nepaliek pie iesāktā, bet veido jaunus projektus. Tieši tāpēc arī Latvijas gadījumā tādiem nosaukumiem kā "vienradzis" ir liela nozīme. Un tas nav tikai tituls – visā grupā strādā jau 2000 cilvēku. Lauvas tiesa no viņiem – "Printful". 

Kā tas vispār sākās? Dibinātāju Laura Liberta un Agra Tamaņa pirmais projekts nebūt nebija "draugiem.lv".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!