Foto: Shutterstock

Ķīna izņēmusi 105 lietotnes no saviem lietotņu veikaliem. Tas noticis kampaņas ietvaros, lai atbrīvotos no satura, kas saistīts ar pornogrāfiju, prostitūciju, azartspēlēm un vardarbību, ziņo "BBC".

Lielākā daļa aizliegto lietotņu ir ķīniešu veidotas, taču sarakstā ir iekļauta arī ASV ceļošanas lietotne "TripAdvisor".

Saskaņā ar Ķīnas kibertelpas administrācijas sniegto informāciju visas lietotnes ir pārkāpušas vienu no trim kibernoziedzības likumiem, lai gan sīkāka informācija nav sniegta.

Jāatgādina, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija ir paudusi bažas par Ķīnas lietotnes "TikTok" apdraudējumu ASV nacionālajai drošībai, norādot, ka tā var tikt izmantota amerikāņu izspiegošanai Ķīnas labā, un uzsākusi cīņu pret to.

Nav skaidrs, kāpēc "TripAdvisor" Ķīnā tikusi aizliegta. Arī uzņēmums pagaidām situāciju nav komentējis.

Pēdējos mēnešos kibertelpā spriedze starp ASV un Ķīnu arvien saasinās.

Kad vasarā prezidents Tramps paziņoja par "TikTok" aizliegumu, Ķīnas varas iestādes apsūdzēja ASV iebiedēšanas taktikā un paziņoja, ka veiks "nepieciešamos pasākumus", lai aizsargātu Ķīnas uzņēmumu intereses. Internets valstī joprojām tiek stingri regulēts, un ASV uzņēmumi "Google", "Facebook" un "Twitter" ir bloķēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!