Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zviedrijas maksājumu kompānijas "Klarna" novērtējums mazāk nekā sešu mēnešu laikā gandrīz trīskāršojies, raksta "Reuters".

Kompānija nupat jaunā finansējuma kārtā piesaistījusi vienu miljardu dolāru privāto investīciju, taču pieprasījums pārsniedza piedāvājumu četras reizes. Tā rezultātā kompānijas novērtējums sasniedzis 31 miljardu ASV dolāru, "Klarna" kļūstot par vērtīgāko Eiropas jaunuzņēmumu.

"Klarna" vadītājs Sebastians Siemiatkovskis sacījis, ka tic, ka uzņēmumu nākotnē sagaida vēl vairāk iespēju. "Ja skatāties uz šo novērtējumu un salīdzināt to ar dažām lielajām bankām, kas piedāvā ikdienas pakalpojumus, mēs aizvien esam maza daļa no iespējas, kas mūs sagaida," viņš sacījis.

Finansējuma kārtā piedalījās vairāk nekā 30 jauni un esošie investori.

Iepriekšējā finansējuma kārtā septembrī uzņēmums piesaistīja 650 miljonus dolāru, novērtējumam sasniedzot 11 miljardus dolāru.

"Klarna" ir Zviedrijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas piedāvā tiešsaistes finanšu pakalpojumus, tostarp, iecienīto pakalpojumu "pērc tagad, maksā vēlāk". Kompānijai ir vairāk nekā 3000 darbinieku. 2019. gadā kompānija apstrādājusi maksājumus aptuveni 35 miljardu dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!