Foto: Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums “Tietoevry”, turpinot biznesa attīstību, ir paplašinājis biroju Liepājā. Lēmums par modernizētu darba vidi pieņemts, ņemot vērā darbinieku skaita pieaugumu un nodarbinātības veicināšanu Kurzemē, ziņo kompānija.

Nepieciešamību pēc pilnveidota biroja ar ergonomiskiem risinājumiem ietekmē uzņēmuma darbinieku skaita pieaugums, kas ir ievērojami palielinājies kopš Covid-19 izplatības mazināšanās. "Tietoevry" šajā laikā izdevies komandu teju trīskāršot no 10 speciālistiem līdz 28 profesionāļiem.

"Pirms vairāk nekā 15 gadiem atvērām filiāli Liepājā. Toreiz sākām ar trīs darbiniekiem. Kopš tā mirkļa piedzīvojām darba tirgus transformāciju un strauju biznesa izaugsmi. Esmu gandarīta, ka cilvēki izvēlas atgriezties un palikt reģionos, lai gan mēs iestājamies par hibrīda darba modeli. Tas ļoti atvieglo cilvēku dzīvi un darbinieku piesaisti, jo viņi var strādāt no jebkuras vietas," pauž IT uzņēmuma "Tietoevry" Latvijas filiāles vadītāja Valērija Vārna.

Atvērtā tipa birojs Liepājā ir labiekārtots ar vairākām atpūtas zonām, divām konferenču telpām, kā arī tādiem ergonomiskiem risinājumiem kā papildu ekrāniem un regulējama augstuma darba virsmām.

Uzņēmuma jaunatklāto biroju un daudzu gadu garumā veidoto sadarbību kā vērtīgu pienesumu izcēla Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone. Viņai pievienojās arī biedrības "Digitālo inovāciju parks" vadītāja Agate Ambulte: "Šis ir notikums, kas ir ļoti svarīgs Liepājas un visas Latvijas IT ekosistēmai. Ticu, ka šeit strādājošo skaits trīskāršosies un četrkāršosies. Šī ir iespēja daudziem jauniem un arī pieredzējušiem speciālistiem būvēt Liepāju un Latviju par IT lielspēku kopā ar "Tietoevry"."

Tādējādi viens no lielākajiem digitālo pakalpojumu un programmatūras uzņēmumiem "Tietoevry", kas Latvijā nodarbina komandu virs 1100 cilvēkiem, lokālus un starptautiskus projektus turpinās attīstīt no diviem birojiem – Liepājā un Rīgā, kā arī attālināti visā valsts teritorijā.

Starptautisko pieredzi aicināja līdzdalīt Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš: "Ceru, ka izdosies arvien vairāk liepājniekus piesaistīt starptautiskām un praktiskām zinībām gan finansēs, gan IT segmentā."

"Tietoevry" ir Ziemeļvalstu digitālo pakalpojumu un programmatūras produktu uzņēmums ar spēcīgu vietējo klātbūtni tirgos un globālām iespējām. Tā galvenais birojs ir Somijā. "Tietoevry" darbinieku skaits visā pasaulē ir gandrīz 24 tūkstoši. Uzņēmums apkalpo kompānijas un sabiedriskā sektora klientu vairāk nekā 90 valstīs. Tā apgrozījums gadā ir aptuveni trīs miljardi eiro, un tā akcijas tiek kotētas "NASDAQ" Helsinkos un Stokholmā, kā arī "Oslo Børs".

"Tietoevry" Latvijas filiāle (SIA "Tieto Latvia"), apvienojot vairāk nekā 1100 talantīgus speciālistus un inovatīvas tehnoloģijas, ir viena no lielākajām informācijas tehnoloģiju sabiedrībām Latvijā, ierindojoties arī starp nozīmīgiem Latvijas eksportētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!