Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome (KP) atļāvusi privātā un riska kapitāla investīciju fonda "BaltCap" grupas uzņēmumam SIA "Emsco" iegādāties augsto tehnoloģiju uzņēmumu AS "HansaMatrix", informēja KP pārstāvji.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Emsco" ir "HansaMatrix" akciju iegādei dibināta komercsabiedrība, kas ietilpst "BaltCap" ieguldījumu portfelī.

"BaltCap" ir privātā kapitāla un riska kapitāla ieguldītājs un pārvaldītājs, kas primāri darbojas Baltijā. Savukārt "HansaMatrix", kuras akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā, sniedz elektronikas ražošanas pakalpojumus tādās nozarēs kā transports, telekomunikācijas, enerģijas pārvaldība, medicīna un aizsardzība.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās dalībnieki un ar tiem saistītie uzņēmumi nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū. Līdz ar to nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki.

"Emsco" plāno "HansaMatrix" akcionāriem izteikt akciju atpirkšanas brīvprātīgo piedāvājumu.

Pēc pozitīva KP lēmuma saņemšanas "Emsco" vērsīsies ar iesniegumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK), lai saņemtu atļauju brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!