Foto: Pixabay
Šogad lielākie finansējuma piesaistīšanas raundi Latvijas jaunuzņēmumu vidē ir bijuši tulkošanas automatizēšanas risinājumam "Lokalise", tehnoloģisko risinājumu izstrādātājam "Aerones" un finanšu tehnoloģiju uzņēmumam "Nordigen". Investīciju ieplūšana jaunuzņēmumos nav apstājusies, un tie joprojām spēj piesaistīt lielas ārvalstu investīcijas.

Latvijas jaunuzņēmumu asociācija "Startin.lv" prognozē, ka uzņēmumu piesaistīto investīciju apjoms nākamajos gados noteikti pieaugs.

Tā informē, ka šā gada laikā Latvijas jaunuzņēmumos ieplūdušas investīcijas 13,6 miljonu apmērā, kas rada potenciālu līdz gada beigām pārsniegt 2019.gada 15,5 miljonus. Pēdējo gadu laikā šajā ziņā novērojama augoša tendence un, spriežot pēc 2020.gada datiem, koronavīrusa krīze šos rādītājus nav pasliktinājusi.

Asociācijā atzīst, ka šā gada martā un aprīlī arī jaunuzņēmumu vide izjutusi īstermiņa šoku, kas izpaudās pārdošanas kritumā, atceltos komandējumos un apgrūtinātā investoru piesaistē, bet rudenī jaunuzņēmumi atguvuši pirmskrīzes aktivitāti gan darbinieku, gan investīciju piesaistē.

Raugoties kopumā, jaunuzņēmumi un citi tehnoloģijās balstīti uzņēmumi bijuši daudz gatavāki pāriet uz attālinātu darbu, daudzi procesi jau ir digitalizēti, tāpēc krīze šo uzņēmumu iekšējos procesus skārusi mazāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!