Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas šonedēļ piedalās pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" ASV, ar savu bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru, atzīts par labāko izstādes robotu un ieguvis otro vietu "Best of CES Awards 2015" balsojumā, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds.

"Tagad "AirDog" oficiāli ir labākais "drons" un tas ir liels sasniegums mums visiem. Paldies visiem par atbalstu mājās un šeit Lasvegasā," saka "AirDog" idejas autors Edgars Rozentāls.

"AirDog" ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas šogad piedalās "CES 2015" izstādē ASV. Pieminēšanas vērts ir arī fakts, ka visa "Airdog" komanda, kas piedalās prestižajā izstādē, ir no Latvijas, kā arī atraktīvais izstādes stends ir izstrādāts Latvijā un to veica uzņēmums "Mindworks Ramps"," viņš skaidro.

"CES 2015" ir pasaulē lielākā tehnoloģiju un inovāciju izstāde, kas norisinās ASV pilsētā Lasvegasā. Šogad tajā piedalās teju četri tūkstoši dalībnieku, to apmeklē ap 140 tūkstoši cilvēku un gandrīz septiņi tūkstoši masu mediju pārstāvju.

SIA "Helico Aerospace Industries" apvieno inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komandu, kurus vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 20 darbiniekus.

"Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!