Foto: Publicitātes foto
Vācijā dzīvojošas latvietes radīta elektriskās indukcijas moderna dizaina tējkanna "Miito" pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter" 13 dienas pirms kampaņas beigām savākusi jau 500 038 eiro, aģentūru LETA informēja "Miito" veidotāja Jasmīna Grase.

Tikmēr kampaņā prasītie 150 000 eiro tika savākti pirmajās 38 stundās.

Kā iepriekš stāstīja Grase, "Miito" ir tējkanna, kas strādā uz magnētiskās indukcijas pamata. Tējkannas diskveidīgā pamatne ģenerē elektromagnētisko lauku, kas savukārt uzsilda dzelzs stienīti, kas ievietots šķidruma traukā un turas perpendikulāri pamatnei. "Uz pamatnes var likt jebkuru šķidruma trauku - krūzi, klasisko tējkannu, un, ievietojot tajā sildelementu, tiks uzsildīts jebkurš šķidrums," piebilst Grase.

"Projektu sākām pērn janvārī, bet rudenī tas tika atrādīts dizaina izstādē Nīderlandē, kur kļuva par sensāciju," turpina Grase. "Vairākas kompānijas piedāvājās nopirkt no mums tiesības uz produktu, un mēs varējām tās pārdot, bet tas produkts pēc gada parādītos plauktā kā tējkanna "numur x". Tas ir gaužām garlaicīgi."

Grase arī stāsta, ka nekādas vērā ņemamas investīcijas no ārpuses nav saņemtas, un viss notiek ar pašu līdzekļiem. Lai priekšlaicīgi nebūtu jāpiesaista investori, nolemts izmēģināt pūļa finansēšanas vietni "Kickstarter".

Runājot par nākotnes plāniem, Grase teic, ka, turpinot "Kickstarter" kampaņu, produkts tiks papildināts ar jaunām iespējām. "Arī tad, kad šis produkts būs gatavs, nākotnē piedāvāsim uzlabotus variantus, kas, piemēram, būtu interesants jaunievedums kafejnīcās, ļaujot cilvēkiem pašiem kaut ko gatavot, tāpat aplūkojam līdzīga principa iespējas arī tvaicētājos un citās ierīcēs. Galva ir pilna ideju," entuziasma pilna ir Grase.

Jau rakstīts, ka pēc "Kickstarter" kampaņas beigām - līdz rudenim - plānots pabeigt prototipa izstrādi, kā arī sagatavoties ražošanai, un, sākot ar pavasari, tiek plānots piedāvāt gatavu produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!