Foto: Publicitātes foto
Latvijā ieviesta jauna digitāla pašapkalpošanās sistēma "Printbox", no janvāra Rīgā pieejami divi drukas kioski, informē uzņēmums "Printbox Latvia".

"Printbox" koncepts izstrādāts 2010. gadā Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā, pakāpeniski attīstot sistēmu. ""Printbox" kiosks ir A4 formāta dokumentu drukas pašapkalpošanās sistēma, kas sniedz drukas, kopēšanas un skenēšanas," stāsta SIA "Printbox Latvia" valdes loceklis Edgars Damalts. Sistēma paredzēta izplatītāko dokumentu formātu – pdf, jpeg, png, tiff, xls, ppt, doc, gif – drukāšanai.

Izmantojot uzņēmuma risinājumu, attālināti ir iespējams saglabāt un pārvaldīt failus bezmaksas mākoņa kontā un izdrukāt tos drukas kioskā. Augšuplādēt nepieciešamos dokumentus tiešsaistes kontā lietotājs var no jebkuras ierīces ar interneta pieslēgumu, kā arī e-pasta vēstules veidā, iesūtot failus sistēmā. Drukas kioski atbalsta arī dokumentu augšuplādi caur integrēto USB zibatmiņas portu.

Damalts norāda, ka "Printbox" vēlas sniegt plašākai sabiedrībai vienkāršu, ātru un pieejamu risinājumu dokumentu drukāšanai, kopēšanai un skenēšanai plaši apmeklētās vietās, piemēram, bibliotēkās, augstskolu fakultātēs, iepirkšanās centros, degvielas uzpildes stacijās un citur. Tas lietotājiem ietaupīs laiku, naudu un glābs viņus no sarežģījumiem ar galda printeriem – tukšām tintes kasetnēm, iesprūdušām papīra loksnēm un programmatūras meklēšanas.

Šobrīd "Printbox" kioski mēneša laikā apkalpo vairāk nekā 400 000 lietotājus Slovēnijā, Vācijā, Francijā, Austrijā, Itālijā, Bulgārijā, Rumānijā, Polijā, Lielbritānijā, Īrijā un tagad arī Latvijā. Latvijā drukas kioski no šī gada 21. janvāra pieejami divās Latvijas Universitātes ēkās – Raiņa bulvārī 19 un Aspazijas bulvārī 5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!