Foto: Publicitātes foto
Novembra sākumā darbu sāk "Stopify" – Latvijā radīta ziedojumu straumēšanas platforma.

Vēloties atbalstīt Ukrainu, domubiedru grupa sadarbībā ar "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecību Latvijā radījusi straumēšanas servisu nelieliem, bet regulāriem ziedojumiem ikmēneša abonementa formātā, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas armijas akūtās ikdienas vajadzības ziemas apstākļos un palīdzētu ātrāk izbeigt Krievijas uzsākto karu.

Platformas darbības pirmajās divās dienās pieteikušies 1405 abonenti un saziedoti vairāk nekā 16 332 eiro no 27 valstīm.

"Prātojot, kā varētu aktivizēt ziedojumus un atkal raisīt par tiem interesi, nonācu pie ļoti vienkāršas idejas. Mūsdienās ir pašsaprotami abonēt dažādus straumēšanas servisus seriālu un filmu baudīšanai par pāris kafijas tašu cenu mēnesī. Kā būtu, ja varētu abonēt mūsu kontinenta brīvību un nākotni, kas šobrīd reāli izšķiras tur, kaujaslaukā?" stāsta idejas autors un iniciators Māris Upenieks.

Foto: Publicitātes foto

Platforma darbojas pēc ikmēneša abonementa principa: lietotājs izvēlas vienu no trim "abonēšanas plāniem", ko jebkurā brīdī var mainīt vai atcelt. Ziedojums nonāk projekta partnera – labdarības organizācijas "Ziedot.lv" – speciālajā "Stopify" fondā. Par savāktajiem līdzekļiem tiks iegādāts ekipējums un citas nepieciešamās lietas karavīriem, savukārt Ukrainas vēstniecība Latvijā nodrošinās informāciju par akūtajām bruņoto spēku vajadzībām. Informācija par ziedojumu izlietojumu tiks publicēta "Stopify" soctīklu kontos. Serviss darbosies līdz Ukrainas uzvaras dienai vai brīdim, kad tiks parakstīts uz Ukrainas nosacījumiem balstīts miera līgums.

Platforma "Stopify" pieejama angļu un ukraiņu valodā.

Projekta idejas autors un radošais direktors ir Māris Upenieks, izstrādātājs – digitālā aģentūra "Cube", stratēģiskie partneri – "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!