Foto: Fragmentic
"Fragmentic", mākslīgā intelekta programmatūras izstrādātājs, pievienojies pasaulē vadošajam startapu akseleratoram, kas ir bāzēts Sanfrancisko, "500 Startups", portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Turpmākos četrus mēnešus "Fragmentic" būs daļa no "500 Startups" astoņpadsmitās iesaukuma programmas Sanfrancisko, Kalifornijā.

"Fragmentic" arī ziņo par sākotnējām investīcijām 200 000 ASV dolāru apmērā no "500 Startups", "Imprimatur Capital", "Colette Ballou" un "White-Summers Caffee & James". Apmaiņā pret investīcijām kompānijas saņēmušas "Fragmentic" uzņēmuma kapitāldaļas. Startapa pārstāvji sarunā ar portālu "Delfi" neprecizē, cik lielas tās ir.

Jau ziņots, ka pasaulē pazīstamā datu vizualizācijas uzņēmuma "Infogr.am" dibinātājs Uldis Leiterts ķēries pie jauna startapa izveides. Līdz ar Leitertu kompānijas dibinātāji ir Valērijs Kočetkovs un Kristaps Berzinskis.

"Fragmentic" nodrošinās interneta platformu, kas līdzīgi kā blogu jomā "Wordpress", palīdzēs aplikāciju izstrādātājiem izveidot automatizētu servisu, kurā iespējams ātri pievienot dažādus aplikācijām nepieciešamos tehniskos risinājumus.

Savukārt "500 Startups" ir riska kapitāla fonds un startapu akselerators, kas iegulda uzņēmumu agrīnajā stadijā un žurnāla "Forbes" aptaujā atzīts par vadošo pasaulē.

Uzņēmums pārvalda 200 miljonu ASV dolāru investīciju portfeli un ir investējis vairāk nekā 1300 tehnoloģiju startapu uzņēmumos no visas pasaules. "500 Startups" portfelī ietilpst tādi uzņēmumi kā
"Twilio", "Sendgrid", "Wildfire" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!