Foto: Publicitātes attēli
No 2015.gada sākuma Latvijā ir pieejams pirmais "Microsoft Lumia" viedtālrunis, budžeta klases "Microsoft Lumia 535". Telefons ir budžeta klases viedtālruņa "Nokia Lumia 530" turpinājums, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

"Microsoft Lumia 535" aprīkots ar "Windows Phone 8.1 Lumia Denim" operētājsistēmu un "Snapdragon™ 200" četrkodolu procesoru.

Iebūvētās atmiņas apjoms ir astoņi gigabaiti, ko ir iespējams palielināt līdz 128 gigabaitiem, izmantojot "microSD" karti.

Viedtālrunis aprīkots ar piecu megapikseļu aizmugurējo kameru ar LED zibspuldzi un piecu megapikseļu platleņķa priekšējo kameru

"Microsoft Lumia 535" ir aprīkots ar piecu collu qHD displeju.

Pēc patlaban pieejamās informācijas, "Microsoft Lumia 535" aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā būs 130 eiro. Līdz mēneša beigām viedtālrunis būs pieejams lielākajā daļā mobilo telefonu tirdzniecības vietu.


Jau vēstīts, ka "Microsoft" plāno pakāpeniski atteikties no "Nokia" un "Windows Phone" zīmoliem par labu "Lumia", atsaucoties uz kompānijas nopludinātajiem dokumentiem, vēstīja ārvalstu mediji.

"Microsoft" 2013.gada septembrī iegādājās "Nokia" par 7,2 miljardiem ASV dolāru. Kopš 2010.gada "Nokia", kas savulaik bija dominējošais uzņēmums mobilo telefonu nozarē, piedzīvoja stabilu tirgus daļas samazināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!