Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas jaunais tehnoloģiju uzņēmums SIA "Certes Industry", kas ražo inovatīvu omnidirekcionālo mācību telpu audiosistēmu "PentaClass", gatavojas slēgt līgumu ar vienu no Eiropas lielākajiem informācijas tehnoloģiju (IT) izplatītājiem "EET Group", informēja uzņēmuma valdes loceklis Agnis Kalniņš.

Kā uzsver Kalniņš, lai arī "PentaClass" ražošana un tirdzniecība sākta tikai 2014.gada septembrī, produkts apliecinājis savas kvalitātes - cenu, funkcionalitāti, kvalitāti - un jau tiek izplatīts 16 pasaules valstīs, tostarp Austrālijā, Kanādā, Malaizijā.

Domājot par turpmāku izaugsmi, nolemts sākt sadarbību ar ievērojamu izplatītāju, kas spētu uzreiz nodrošināt lielu tirgu. Par tādu kļuvusi "EET Group", kas izplata IT preces 26 Eiropas valstīs.

Ņemot vērā gaidāmo apjoma pieaugumu, uzņēmums plāno šī gada apgrozījumu viena miljona eiro apmērā, no kā 10-30% varētu būt peļņa. Par to gan uzņēmuma pārstāvis nebija drošs, prognozējot liela apjoma reinvestīcijas turpmākā produkta attīstībā.

Ja prognozes piepildīsies, gada beigās tiek plānots atvērt Amerikas Savienoto Valstu tirgu, kurā jau strādā divi lielākie konkurenti šai tirgus segmentā, kas 2014.gadā spējuši pārdot 100 000 līdzīgu audiosistēmu vienību.

"PentaClass" ir omnidirekcionāla mācību telpu audiosistēma, kas nodrošina 360 grādu skaņas lauku, tādējādi ļaujot atteikties no ierastās sešu skaļruņu sistēmas. Novietota griestos telpas vidū, tā spēj labāk apskaņot telpu, tādējādi nodrošinot vienādu skolotāja teiktā uztveres kvalitāti visiem klases skolēniem. Tāpat, skolotājam runājot kulonveida mirkofonā, tiek saudzēta balsene, kuras problēmas ir visai aktuāla problēma skolotāju vidē. Produkts ieinteresējis arī biznesa vidi, kļūstot par palīgu sapulcēs un konferencēs.

Produkta izveidē izmantoti vairāki jauno uzņēmumu atbalsta līdzekļi, kā arī apjomīgas investīcijas 100 tūkstošu eiro apmērā no mātesuzņēmuma SIA "Certes".

SIA "Certes Industry" ir 2013.gada izskaņā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar "PentaClass" audiosistēmas ražošanu un attīstīšanu. 90% uzņēmuma pieder SIA "Certes", kas nodarbojas ar audiovizuālās tehnikas tirdzniecību un kas 2013.gadā apgrozīja 877 063 eiro. "Certes" līdzīpašnieki ir Agnis Kalniņš un Lauris Stafeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!