Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunuzņēmums "Vigo", kas piedāvā digitālās rehabilitācijas rīku insultu pārcietušajiem pacientiem, Eiropas "fintech" vienradža "Adyen" rīkotajā akselerācijas programmā ieguva galveno balvu 10 tūkstošus eiro (bez saistībām), kā arī divu nedēļu atbalstu no "Adyen" ekspertiem, informē "Vigo".

"Adyen" rīkotajā akselerācijas programmā un cīņā par galveno balvu latviešu uzņēmums piedalījās kopā ar deviņiem citiem uzņēmumiem no Lielbritānijas, Spānijas un Nīderlandes. Programma norisinājās Amsterdamā no 17. februāra, tai noslēdzoties 21. februārī ar dalībnieku prezentācijām.

"Esam ļoti gandarīti par programmā iegūtajām zināšanām un kontaktiem ar "Adyen" speciālistiem, kuru pieredze mums ir ļoti noderīga šajā uzņēmuma attīstības posmā. Un, protams, galvenās balvas iegūšana ir spēcīgs stimuls visai mūsu komandai turpināt iesākto darbu," teic "Vigo" vadītājs Kristaps Krafte norāda. Iegūto naudas balvu plānots ieguldīt uzņēmuma tālākā izaugsmē.

Jaunuzņēmums "Vigo" ir dibināts 2018. gada nogalē. Tas piedāvā personalizētu digitālās terapijas programmu insultu pārcietušajiem pacientiem, tajā ietverot kognitīvi biheiviorālo terapiju, fizioterapiju un lietotāju izglītošanu, lai veicinātu pacientu ātrāku atgriešanos ikdienas dzīvē. "Vigo" sadarbojas ar jomas speciālistiem Latvijā no NRC "Vaivari", kā arī ārvalstu profesionāļiem, lai nodrošinātu zinātnē balstītu pieeju rehabilitācijā.

"Adyen" ir 2006. gadā Amsterdamā dibināts finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas piedāvā maksājumu tehnoloģiju risinājumus tādiem zīmoliem kā "Spotify Technology SA", "Ebay", "Netflix", "Uber", "Gap Inc." u.c. Darbību sācis kā jaunuzņēmums, 2015. gadā ar 2,3 miljardu dolāru vērtību kļuvis par 6. lielāko Eiropas vienradzi. 2017. gadā saņēmis Eiropas bankas licenci un 2018. gadā uzsāka akciju kotāciju biržā. 2018. gadu noslēdza ar 348,9 miljonu apgrozījumu, sasniedzot 60% gada izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!