Foto: Publicitātes foto
Rīgā dibinātais jaunuzņēmums "Lokalise", kas attīsta tulkošanas un lokalizācijas platformu, B sērijas finansējuma kārtā piesaistījis 50 miljonus dolāru, vēsta "Tech.eu".

"Lokalise" specializējas mobilo lietotņu, mājaslapu, spēļu un cita digitālā satura pielāgošanā starptautiskajiem tirgiem vairākās valodās. "Lokalise" platforma tika izstrādāta kā alternatīva novecojušiem un dārgiem rīkiem, koncentrējoties uz satura automatizāciju un integrāciju.

Jaunais finansējums tiks izmantots, lai palielinātu darbaspēku, veicinātu produktu izstrādi un partnerattiecību paplašināšanu. Ieskaitot šo finansējuma kārtu, "Lokalise" kopumā ir piesaistījusi 56 miljonus dolāru.

Jaunuzņēmumam ir vairāk nekā 2500 klienti, ietverot tādus zīmolus kā "BASF", "Revolut", "Monday.com", "Arduino".

"Lokalizācija un tulkošana ir acīmredzamas izaugsmes stratēģijas, kuras lielākā daļa uzņēmumu pārāk ilgi ignorē," akcentējis līdzdibinātājs un vadītājs Niks Ustinovs.

"Lokalise" B sērijas 50 miljonu ASV dolāru finansēšanas kārtu vadīja "CRV", piedaloties "Creandum", "Dawn Capital", esošajiem investoriem un vairākiem eņģeļinvestoriem.

"Lokalise" 2017. gadā dibināja Niks Ustinovs un Pjotrs Antropovs (fotogrāfijā). Pēc trīs gadu darbības 2020. gadā uzņēmums piesaistīja pirmās investīcijas 6 miljonu ASV dolāru apmērā. Uzņēmuma dibinātāji nolēma piesaistīt ārējo kapitālu, lai paātrinātu uzņēmuma izaugsmi, liecina ieraksts "Vikipēdijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!