Foto: Mana Kaasik/ Startup Day

Iekļūstot jaunuzņēmuma festivāla "Startup Day" (Tartu, Igaunijā) sacensību finālā, Latvijas veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums "Longenesis" ieguvis investīcijas 100 000 eiro apmērā no iespējkapitāla uzņēmuma "Cocoon Ventures".

"Longenesis" ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

"Cocoon Ventures" dibinātājs Aleksandrs Tonisons norādījis, ka jaunuzņēmuma komandas vērtība saskan ar "Cocoon Ventures" vērtībām, piemēram, vēlmi mācīties, izaugsmes domāšanas veidu un centību. Turklāt jaunuzņēmums ir īstajā fāzē, kurā investori var sniegt vislielāko ieguldījumu to turpmākajā izaugsmē.

Savukārt Igaunijas Biznesa eņģeļu tīkls (EstBAN) izvēlējās veikt sindicētos ieguldījumus divos jaunuzņēmumos "LightCode Photonics" un "Nanordica Medical", attiecīgi 200 000 eiro un 150 000 eiro. EstBAN sākotnēji bija plānojis sindicēto ieguldījumu līdz 200 000 eiro vienā uzņēmumā, taču, redzot jaunuzņēmumu kvalitātes līmeni, tā vietā nolēma piešķirt divus.

Jāatgādina, ka ceturtdien, 25. augustā, norisinājās Pasaules Uzņēmējdarbības kausa ("Entrepreneurship World Cup" – EWC) Latvijas nacionālais fināls, kur pieci Latvijas jaunuzņēmumi sacentās par iespēju nokļūt globālajā finālā Rijāda, Saūda Arābijā, kā arī par balvu fondu 1 miljona ASV dolāru apmērā. Pēc žūrijas balsojuma par Latvijas uzvarētāju kļuva uzņēmums "Longenesis" – veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu. Savukārt skatītāju simpātijas balvu ieguva "Uniscopia Group", kas izstrādājis e-komercijas platformu "Printscopia", piedāvājot gan iegādāties dažādus ar 3D tehnoloģiju radītus produktus, gan arī pašiem pasūtīt dažādu 3D produktu izveidi.

Latvijas fināla uzvarētājs saņēma īpašu kausu, ceļazīmi uz starptautisko biznesa konferenci "WebSummit" Lisabonā, Portugālē, kā arī dalību Pasaules Uzņēmējdarbības kausa akseleratorā. Šajā konkursā ieguvēji ir visi dalībnieki – visiem pieciem fināla dalībniekiem būs iespēja apgūt "Franklin Covey" biznesa treniņus un saņemt konsultācijas izcilības sasniegšanai.

Pēc uzvaras Latvijas nacionālajā finālā jaunuzņēmums "Longenesis" savu ceļu turpinās nākamajā kārtā – globālā līmenī, sacenšoties ar vēl 200 valstu uzvarētājiem, lai iekļūtu top 100 labāko uzņēmumu vidū. Lai labāk sagatavotos Pasaules Uzņēmējdarbības kausa globālajam finālam, "Longenesis" piedalīsies īpašās tiešsaistes apmācībās, kuru ietvaros tiks nodrošinātas mentoringa sesijas starptautisku mentoru pavadībā ar mērķi labāk izprast jaunuzņēmuma šī brīža attīstības stadiju un potenciālās izaugsmes iespējas. Globālais fināls norisināsies šī gada novembrī Rijādā, Saūda Arābijā un uz to tiks uzaicināti top 25 labāki uzņēmumi.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā piedalījās pieci uzņēmumi – "Longenesis", "My3D.Cloud", "Naco Technologies", "OX Drive" un "Uniscopia Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!