Foto: Publicitātes foto

Mobilo skaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT) 2018.gadā strādāja ar 216 miljonu eiro konsolidētu apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa sasniedza 29 miljonus eiro, informēja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Tostarp EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, palielinājās par trīs miljoniem un sasniedza 66 miljonus eiro.

Kā norādīja Jalinskis, pērn LMT palielināja klientu pieslēgumu skaitu līdz 1,29 miljoniem, kas ir par 4% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt investīcijas mobilo sakaru tīkla un pakalpojumu attīstībā sasniegušas 27 miljonus eiro.

Jalinskis sacīja, ka kopējais datu patēriņš LMT tīklā gada laikā pieauga par 36%, vidējais datu patēriņš decembrī uz vienu mobilo iekārtu sasniedza jau 6,5 gigabaitus mēnesī, savukārt uz vienu interneta pieslēgumu mājai vai birojam - 125 gigabaitus mēnesī. Tāpat 2018.gadā pieauga pieprasījums pēc mobilajiem biznesa risinājumiem.

LMT prezidents Juris Binde sacīja, ka mobilo sakaru tehnoloģijas strauji nostiprinās tādās jomās kā mājas televīzijas tirgus, biznesa risinājumi un citās. "Līdz ar 5G ienākšanu paplašināsies mobilā interneta izmantošana arī industriālajiem pieslēgumiem – darbu automatizēšanai rūpnīcās, veselības aprūpē, lauksaimniecībā, transportā un daudzās citās jomās," teica Binde.

LMT apgrozījums 2017. gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016. gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT reģistrēts 1992. gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!