Foto: Ampple
Latvijā radīts "Apple" planšetdatora "iPad" aizsargvāciņš ar "Bluetooth" stereo sistēmu, kas nodrošina trīsreiz lielāku skaļumu.

Latvijas startapa "Ampple" idejas mērķis ir uzlabot skaņu mobilajām ierīcēm un piedāvāt piesātinātas skaņas pieejamību, tādejādi arī aktualizējot "iPada" lietošanu dažādās situācijas. Vāciņš ir radīts no īpaši izturīgas plastmasas, ļaujot pasargāt ierīci no visa veida bojājumiem.

Ierīce, kā portālam "Delfi" norāda "Ampple" pārstāvji, ne tikai rada elektroniski pastiprinātu skaņu, sniedzot vairāk basu, bet arī nodrošina baterijas darbību pilnai darba dienai. Vieglā dizaina sistēma, kas ikdienas lietošanā esot gandrīz vai nemanāma, var darboties vairāk nekā 10 stundas.

Foto: Ampple

"Mūsu izstrādātais produkts ir portatīvs "iPad" aizsargvāciņš ar iebūvētiem jaudīgiem skaļruņiem, kurš zīmīgs ar funkcionālu dizainu no ārpuses un inovatīvu akustisko dizainu aizsargvāciņa iekšpusē. Tajā izmantots Latvijā radīts skaņas korekcijas algoritms "Coneq"," par latviešu radīto tehnoloģiju kvalitāti ir pārliecināti paši idejas autori.

Projektu "Ampple" 2015. gadā izveidoja dizaineris Rihards Funts, inženieris Kaspars Kalnišs un uzņēmējs Viesturs Sosārs. Ir tikuši izstrādāti vairāki desmiti produkta prototipu, iegūtas atsauksmes no mobilo ierīču lietotājiem, ražotājiem, produktu izplatītājiem un audio tehnoloģiju ekspertiem. 2016. gadā "Ampple" ir uzņemts vienīgajā Ziemeļeiropas specializētajā "hardware" akselerācijas programmā "Buildit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!