Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielbritānijas valdība dekriminalizējusi videospēļu, mūzikas un filmu pirātismu, ziņo portāls "Independent".

Sākot ar 2015. gadu, tiem, kuri dalīsies interneta vidē ar nelegāliem spēļu, mūzikas un filmu failiem, tiks izsūtītas četras brīdinošas e-pasta vēstules, ja tās tiks ignorētas, tālākas sankcijas nesekos.

Pēc vairāku gadu ilgas diskusijas starp politiķiem, filmu un mūzikas industrijas pārstāvjiem, ir izveidota programma „Creative Content UK”, kura tad arī kontrolēs pirātismu.

Lielākie Lielbritānijas interneta nodrošinātāji, provaideri, jau ir pierakstījušies šai programmai, un valdība cer, ka arī mazākie provaideri sekos piemēram.

Šādi valdība un radošās nozares pārstāvji cer izglītot sabiedrību par pirātismu. Lemts, ka jaunā sistēma būs vērsta nevis uz cilvēku sodīšanu, bet gan informēšanu.

Iepriekš diskusijās bija plānoti citi veidi, kā apkarot pirātismu, piemēram, atslēdzot internetu vai veidojot datubāzi ar tiem, kuri dalās ar pirātiskajiem failiem.

Lielbritānijas valdība arī plāno tērēt 3,5 miljonus mārciņu (apmēram 4,4 miljoni eiro) jaunai izglītojošai kampaņai par pirātismu, piedāvājot legālus veidus, kā lejupielādēt mūziku un filmas.

2013. gadā Lielbritānijā apmēram viena ceturtā daļa no visiem lejupielādētajiem failiem bija pirātiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!