Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"SEB banka" piešķīrusi finansējumu 7 miljonu eiro apmērā SIA "Light Guide Optics International" – vienam no vadošajiem optiskās šķiedras ražošanas uzņēmumiem pasaulē. Piešķirtais finansējums paredzēts ilgtermiņa ieguldījumu finansēšanai – jaunas lāzermedicīnas instrumentu ražotnes būvniecībai un aprīkošanai.

SIA "Light Guide Optics International" vadītājs Daumants Pfafrods informē: "Vairāk nekā 70% uzņēmuma apgrozījuma veido lāzerķirurģijas instrumentu ražošana un tirdzniecība, īpaši tādām medicīnas nozarēm kā uroloģija, fleboloģija un kardioloģija, kurās ārstēšanas process arvien vairāk tiek veikts ar dažādām lāzera manipulācijām. Augot lāzermedicīnas pakalpojumu pieprasījumam, palielinās pieprasījums arī pēc mūsu ražotajiem produktiem, īpaši Rietumu tirgū, līdz ar to nepieciešams paaugstināt esošo kapacitāti un investēt ražotnes attīstībā."

Uzņēmums "Light Guide Optics International" izveidots 2004. gadā Līvānos, un tā darbības virziens ir lāzermedicīnas un industriālo optisko šķiedru izstrādājumu ražošana un tirdzniecība. Divas trešdaļas no saražotās produkcijas izmanto dažādās medicīnas ierīcēs un lāzeriekārtās.

Uzņēmuma eksporta apjoms ir 99,5%, galvenie tirgi ir ASV un Kanāda (25%), kā arī Eiropas valstis (50%).

"Lursoft Klientu Portfelis" ziņoja, ka 18.jūnijā SIA "Light Guide Optics International" reģistrēta komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa sasniedz 10,5 miljonus eiro. Par labu ķīlas ņēmējam AS "SEB banka" uzņēmums ieķīlājis savus ķermeniskos pamatlīdzekļus, tostarp, gan visu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, gan arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

"Lursoft" izziņas informācija liecina, ka aizvadītajā nedēļā reģistrētā ir vienīgā šobrīd aktīvā SIA "Light Guide Optics International" komercķīla.

Pagājušajā gadā SIA "Light Guide Optics International" būtiski palielinājis jauno produktu – medicīnas kūļu katetru – ražošanas jaudu, attīstot un pilnveidojot šo jauno produktu ražošanas tehnoloģijas. 2020.gadā uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 11%, galvenokārt saistībā ar medicīnas kūļu katetru pārdošanas apjomu palielinājumu par 2,1 miljonu eiro, salīdzinot ar 2019.gadu. Industriālo produktu apgrozījums 2020.gadā palielinājies par 8,4%.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA "Light Guide Optics International" apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies līdz 27,33 miljoniem eiro, bet peļņa augusi līdz 9,27 miljoniem eiro.

Gan šogad, gan arī nākamgad uzņēmums plāno turpināt veikt lielus ieguldījumus ražošanas infrastruktūras attīstībā, rekonstruējot 2020.gadā iegādātās ražošanas ēkas. 2021.gadā uzņēmums plāno pabeigt jaunā, ievērojami plašākā medicīnas produktu ražošanas iecirkņa rekonstrukciju, savukārt nākamgad iecerēts rekonstruēt otru ražošanas ēku medicīnas kūļu ražošanas iecirkņa vajadzībām, lai nodrošinātu ražošanas apjomu pieaugumu atbilstoši klientu pieprasījumam.

SIA "Light Guide Optics International" pagājušajā gadā bija darba devējs 192 darbiniekiem.

Uzņēmums norādījis, ka tā patieso labuma guvēju nav iespējams noskaidrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!