Foto: Publicitātes attēli

Līdz ar iesaistes programmas ieviešanu, uzņēmums "Meta" paziņojis par apņēmību veidot ciešāku klātbūtni Latvijā, lai diskutētu un tieši sadarbotos ar kopienām un vietējiem partneriem Latvijā. Uzņēmums plāno vairākas publiski pieejamas programmas, lai ar organizācijām un cilvēkiem Latvijā apspriestu digitālās pasaules nākotni un izaicinājumus, kā arī iespējas, kādas jaunās tehnoloģijas sniedz iedzīvotājiem un uzņēmējiem un to, kā kopīgi veidot atbildīgas inovācijas, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šī aktivitāšu sērija tiks piedāvāta, izmantojot šodien ieviestu uzņēmuma Latvijas "Facebook" lapu latviešu valodā. Šis jaunais komunikācijas kanāls kalpos kā vienota saziņas vietne uzņēmuma programmām un iniciatīvām Latvijā. Jaunās lapas ieviešana ļaus "Meta" stiprināt vietēju klātbūtni un aktīvāk piedalīties domu apmaiņā Latvijā.

"Mēs ar prieku uzsākam jaunu sadarbības platformu, kas mums ļaus labāk jēgpilni iesaistīties diskusijās Latvijā un sadarboties ar pilsonisko sabiedrību, izglītības nozari, politikas veidotājiem, uzņēmējiem un citām kopienām. Mēs saskatām lielu potenciālu ideju apmaiņai ar mūsu vietējiem partneriem un redzam jaunas iespējas, lai mācītos viens no otra. Līdz ar mūsu iesaistes aktivitātēm mēs ceram veidot ciešākas saites starp cilvēkiem un stiprināt sabiedrības izaugsmi," saka Vitnija Saldava, "Meta" sabiedriskās politikas vadītāja Baltijā.

"Par digitalizācijas iespēju īstenošanu atbildību nes gan politikas veidotāji, gan uzņēmēji. Tāpēc mūsu uzdevums ir kopīgiem spēkiem veidot atbildīgu, iekļaujošu un drošu digitālo vidi. No gudras šī brīža stratēģijas ir atkarīgs tas, cik lielā mērā spēsim izmantot digitalizācijas sniegtās iespējas valsts attīstībai un mūsu uzņēmēju peļņai starptautiskajā tirgū un ceru, ka "Meta" ciešāka iesaiste Latvijā palīdzēs pilnvērtīgi īstenot digitālās ekonomikas potenciālu," saka ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

"Meta" jaunajā lapā pirmais pasākums būs Latvijas ekspertu diskusija par metaversu, kurā piedalīsies Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns, "Vividly" dibintāja Gunita Ķiesnere – Kuļikovska un "Delfi" sociālo mediju redaktors Jānis Sildniks, bet diskusiju vadīs tehnoloģiju zinātājs Artis Ozoliņš. Viņi apspriedīs metaversa vīziju – kas tas ir, kas tas varētu būt un kā metaverss varētu palīdzēt cilvēkiem un vietējām kopienām.

"Mēs vēlamies, lai mūsu kopējais ceļš metaversa ieviešanā būtu balstīts uz ciešu sadarbību ar plašu iesaistīto pušu loku. Tādēļ mēs strādājam kopā ar citu nozaru līderiem un ieguldām vietējās izpētes partnerattiecībās ar izglītības ekspertiem un citiem visā pasaulē – un tādēļ mēs arī pastiprinām dialogu ar mūsu partneriem Latvijā. Jaunā lapa to atspoguļos," turpina Saldava.

Nākotnē Latvijas "Meta" lapā tiks piedāvātas apmācības, pārraidīti vebināri, konferences un cits noderīgs saturs. Jaunajai lapai būs vadoša loma "Meta" vietējo projektu virzībai, kas būs saistīti ar tehnoloģiju attīstību, drošības jautājumiem tiešsaistē, digitālo iekļaušanu, kā arī ar mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!