Foto: AFP/Scanpix

"Microsoft" laidis klajā jaunu komunikācijas pakalpojumu "Skype for Business", kas aizstās līdzšinējo uzņēmumu komunikācijas platformu "Lync", ziņo "Microsoft".

"Skype for Business" ir nākamais solis "Microsoft" produktu klāsta optimizācijā, kas nodrošina labāku savietojamību starp dažādiem risinājumiem un platformām, kā arī jaunu funkcionalitāti, teikts paziņojumā presei. "Skype for Business" ir balstīts uz "Lync" platformas un papildus pašreizējām "Lync" iespējām ieviesīs lietotājiem pazīstamo "Skype" vidi un zvanus uz "SkypeID" numuriem.

Papildus "Skype" vides integrācijai tiks piedāvāti vēl trīs citi jaunumi. Komunikācijas rīki būs iestrādāti produktivitātes programmās, kas nozīmē, ka korporatīvajiem lietotājiem būs pieejami gan augstas kvalitātes video un balss zvani, gan ziņojumu apmaiņas iespējas, nepametot "Office" vidi. Komunikācija tiks nodrošināta ar drošiem un inteliģentiem datu pārraides risinājumiem, kas īpaši veidoti, lai nodrošinātu saziņu reālajā laikā.

Lietotājiem būs pieejams "Skype Room Systems" - risinājums konferenču telpām, kas fiziskās sanāksmju vietas savienos ar digitālajām. Pašlaik "Microsoft" kopā ar vairākiem vadošajiem konferenču telpu aprīkojuma ražotājiem strādā pie risinājuma integrācijas dažādās ierīcēs, un "Skype Room Systems" būs pieejams lietotājiem kopā ar "Windows 10".

Jaunievedums ir "Microsoft Surface Hub", digitālā tāfele, kas ir balstīta uz "OneNote" risinājumu. Produktā ir iebūvēti ne tikai produktivitātes, bet arī komunikācijas risinājumi, kas ļauj viegli dalīties ar radīto saturu reālajā laikā.

"Microsoft" uzsācis "SkypeforBusiness" atjauninājuma izplatīšanu, kas līdz maijam būs pieejams visiem lietotājiem. "Lync Online" lietotājiem, kam ir uzstādīti arī "Office 365ProPlus", "Office 365 Business Premium" vai "Office 2013", jaunais "Skype for Business" kļūs par standarta saskarni, turpretī "Lync Server" lietotāji saglabās "Lync UI" saskarni.

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Microsoft" šā biznesa gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 5,86 miljardu dolāru (5,2 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 10,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā. Tikmēr "Microsoft" apgrozījums ceturksnī sasniedzis 26,5 miljardus dolāru, tādējādi pārsniedzot analītiķu iepriekš izteiktās prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!