Foto: DELFI

Datortehnoloģiju milzis "Microsoft" paziņojis par "atvadīšanos" no sava interneta pārlūka zīmola "Internet Explorer", ziņo tehnoloģiju portāls "The Verge".

Vēsturiskā interneta pārlūka sistēma tiks aizstāta, gada nogalē laižot klajā kompānijas jaunāko operētājsistēmu "Windows 10".

Kompānija norāda, ka dažās no "Windows 10" versijām biznesa vajadzībām joprojām būs pieejams "Internet Explorer", taču primārais pārlūks būs jaunais "Spartan".

"Microsoft" jau ilgus gadus centies uzlabot "Internet Explorer" tēlu, taču pūliņi bijuši nesekmīgi. 2014.gada nogalē no darba atkāpās "Internet Explorer" zīmola nodaļas vadītājs, tādējādi iezīmējot vēsturiskā zīmola ēras beigas. Pārlūks arī vairākkārt saskāries ar dažādām tehniskām problēmām.

Jaunajam pārlūkam pagaidām dots nosaukums "Spartan". Izstrādātājs sola, ka tas būs īpaši ātrs, jo izgatavots, ievērojot modernākās interneta mājaslapu izstrādes tehnoloģijas. "Spartan" būs pieejams ne tikai datoriem, bet arī viedierīcēm. Tomēr izmēģināt to varēšot ne ātrāk kā pēc aptuveni trim mēnešiem.



Don't use Internet Explorer. #GoodAdviceIn4Words @HashtagShenani @BreezyPuffs @Will3K85 pic.twitter.com/4BHUQKg0E1

— Orlando Jones (@OGOrlandoJones) March 11, 2015



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!