Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien, 24. jūlijā, medijos izskanējušās ziņas par leģendārās grafiskās apstrādes programmas "Microsoft Paint" beigām bijušas nedaudz pārspīlētas. Patiesībā rudenī "MS Paint" tiks nevis likvidēts, bet gan pārvietots uz aplikāciju veikalu "Windows Store" kā bezmaksas programma, baumas oficiāli kliedējis "Microsoft".

Kāds lietotājs bija pamanījis, ka "Windows 10" operētājsistēmai rudenī gaidāmā atjauninājuma "Fall Creators Update" svaigākajā izmēģinājuma versijā vairs nav leģendārās "MS Paint" programmas, bet gan tikai tās jaunākā versija "Paint 3D". Šīs ziņas par "MS Paint" nāvi pāršalca pasaules medijus un izraisīja lietotāju negatīvu reakciju soctīklos par 32 gadus vecās un joprojām populārās programmas likvidēšanu.

"Microsoft" reaģēja uz šīm baumām un savā oficiālajā mājaslapā publicēja paziņojumu, ka "MS Paint" lietotāji var nesatraukties, jo programma netiek likvidēta, bet gan pārvietota uz "Windows Store" kā bezmaksas aplikācija. Tādējādi vienīgās izmaiņas ir tās, ka "Windows 10" jau standartā nebūs uzstādīts "MS Paint", kā līdz šim.

Savukārt no rudens "Windows 10" operētājsistēmā standartā būs uzstādīts "MS Paint 3D", kas ir šīs programmas mūsdienu versija, tostarp ar trīsdimensiju objektu apstrādes iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!