Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmumi "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "MikroTik" kopīgi radījuši jaunu rūteri "MikroTik LMT LTE18". Tas pilnībā izstrādāts un ražots Latvijā, informē LMT.

Latvijā ražotā rūtera "MikroTik LMT LTE18" darbībā tiek izmantota LTE18 tehnoloģija, kas ļauj gan lejupielādēt, gan augšupielādēt datus ar lielāku ātrumu nekā līdz šim. Rūterī iebūvētais LTE Cat.18 modems sniedz iespēju lejupielādēt un vienlaicīgi izmantot līdz pat piecām frekvencēm, bet augšupielādēt – līdz divām frekvencēm. Rūtera nodrošinātais maksimālais lejupielādes ātrums – 1,2 Gbps, bet augšupielādes – 150 Mbps. Kā norāda ierīces izstrādātāji, LTE18 tehnoloģija atbalsta "MIMO 4x4", tādēļ iekārtai ir četras antenas, kas veido savienojumu ar bāzes staciju, iegūstot stabilāku interneta savienojumu. Ņemot vērā, ka šis rūteris pilnībā ražots Latvijā, kas ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, un tas atbilst visaugstākajiem drošības standartiem, šim produktam tiek saskatīts liels eksporta potenciāls.

Kā skaidro rūtera "MikroTik LMT LTE18" izstrādātāji, tas ir paredzēts lietotājiem ar lielu datu patēriņu, kuri ikdienā interneta pieslēgumu izmanto ne tikai datorā vai telefonā, bet arī citās ierīcēs, piemēram, spēļu konsolēs, viedtelevīzijā vai teritorijas novērošanas kamerās. Tāpat rūteris ir piemērots uzņēmējiem, kuri izmanto specifiskus virtuālā privātā tīkla (VPN) savienojumus, kā arī nodrošina publisku interneta piekļuvi saviem klientiem vai lokālā̄ tīkla lietotājiem, jo rūtera operētājsistēma nodrošina arī "Hotspot" funkcionalitāti un plašas iespējas veikt specifiskas konfigurācijas.

LMT prezidents Juris Binde norāda, ka LMT kopā ar partneriem strādā gan pie 5G tīkla attīstības, gan pie jaunu produktu un risinājumu izstrādes, kas nākotnē ļautu pilnvērtīgi izmantot 5G sniegtās iespējas. "Strādājot ar MikroTik, kopīgi esam izveidojuši inovāciju laboratoriju, kurā jau radīti 4G rūteri un 5G rūteru prototipi. Izstrādes stadijā ir vairāki citi risinājumi un kopīgi nupat izveidots lieljaudas datu pārraides tīkls Latvijas pētniecības iestādēm ar ātrumu 10 Gbps, kas atvieglo zinātnieku darbu," teic Binde.

"5G nesīs sev līdz ne tikai nebijuša ātruma datu pārraidi, bet arī miljoniem sensoru, viedierīču, iekārtu un automatizētu risinājumu, kas darbosies šajā tīklā. Tādēļ, radot šo rūteri, kopā ar LMT domājām ne tikai par interneta lietotāju šībrīža tehnoloģiskajām vajadzībām, bet arī to, kā tās mainīsies tuvākajā laikā – 5G iespējām kļūstot arvien pieejamākām jebkurā dzīves jomā. Šī iemesla dēļ rūterim "MikroTik LMT LTE18" ir paplašināta funkcionalitāte," norāda "MikroTik" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Džons Tallijs. Jaunie rūteri ir pieejami kopā ar LMT interneta pakalpojumiem un viedtelevīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!