Foto: Publicitātes foto
Uzsākoties jaunajam mācību gadam, Latvijā radītās mūzikas mācību lietotnes “Solfeg.io” piesaistītais investīciju apmērs sasniedzis vairāk nekā vienu miljonu eiro. Piesaistītās investīcijas ļaus uzņēmumam attīstīties straujāk.

Latvijā radītā "Solfeg.io" tiešsaistes lietotne palīdz skolotājiem iedvesmot jauniešus mūzikas stundās, izmantojot populārās mūzikas dziesmas. "Mūzikas teoriju ir daudz vienkāršāk un aizraujošāk pasniegt, ja vari parādīt reālu piemēru, kā mūzika, ko klausies ikdienā, ir uzbūvēta. Pēc tam ar "Solfeg.io" palīdzību populārās mūzikas dziesmas jaunieši var apgūt arī uz dažādiem mūzikas instrumentiem," stāsta Toms Rusovs, "Solfeg.io" izpilddirektors.

Šajā investīciju kārtā kopumā uzņēmumā investēti 880 tūkstoši eiro, "Iron Wolf Capital" kļūstot par vadošo investoru šajā kārtā. Investīcijas veikuši arī 12 privātie investori no Latvijas, Zviedrijas un ASV, kā arī ASV vadošais izglītības akselerators "LearnLaunch Accelerator" (ASV) un Zviedrijas akselerācijas fonds "Fast Track Capital".

Šobrīd "Solfeg.io" tiek izmantots aptuveni 15 tūkstošos skolu 117 pasaules valstīs. Aptuveni puse no lietotnes izmantotājiem atrodas ASV. Katru mēnesi "Solfeg.io" reģistrējas apmēram 450 jaunas skolas. Šogad laista klajā arī mobilā versija.

Kā skaidro Rusovs, lietotne nav paredzēta tikai un vienīgi jauniešiem: "Mūsu radītā aplikācija palīdz apgūt ukuleli, klavieres un drīz – arī ģitāru iesācējiem. Labāku un aizraujošāku jauna mūzikas instrumenta apguvi nodrošina gan populārās dziesmas, gan mūsu radītā tehnoloģija, kur mākslīgā intelekta robots pielāgo mācīšanās pieredzi katra individuāla cilvēka gaumei un ātrumam. Piemēram, "Solfeg.io" čatbots palīdzēs atrast vispiemērotāko dziesmu katra prasmju līmenim, ar kuru apgūt jaunu akordu uz ukuleles vai citas prasmes. Šobrīd lietotne jau pieejama "Apple iOS" operētājsistēmas lietotājiem, un drīzumā tiks publicēta arī lietotnes "Android" versija."

Sākotnēji ideja par "Solfeg.io" dibinātājiem Tomam Rusovam un Laumai Kazakai radās Toma izveidotajā privātajā mūzikas skolā. Domājot, kā iedvesmot jauniešus un atvieglot mācīšanās procesu gan skolēniem, gan skolotājiem, tika izveidots pirmais lietotnes prototips. Kā izrādījies, pasaulē tobrīd nav bijusi neviena lietotne, kas jauniešiem skolās mācītu mūziku, izmantojot populāro mūziku, ko jaunieši paši klausās.

Pirms "Solfeg.io" izveides Toms Rusovs ir vadījis tehnoloģiju produktus Baltijas uzņēmumos, dibinājis pirmo privāto mūzikas skolu pieaugušajiem Latvijā, kā arī konsultējis lielākos Latvijas uzņēmumus "Agile" produktu izstrādes metodoloģijas ieviešanā. Lauma Kazaka ir komponiste un mūzikas pedagogs ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi instrumentspēles un kolektīvās muzicēšanas jomās, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas doktorante sistemātiskās muzikoloģijas nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!