Latvija uz starptautiskās skatuves inovatīvu finanšu tehnoloģiju jomā izskatās arvien labāk – tuvā nākotnē gaidāms, ka Latvijas iedzīvotāji maksājumus par pirkumiem veikalos varēs veikt ne tikai ar viedtelefonu, bet, izmantojot "Apple Pay", arī viedpulksteni, prognozē Latvijas bankas.

No pagājušās trešdienas, 26. jūnija, daļa "Visa" maksājuma karšu īpašnieku Latvijā var norēķināties, izmantojot bezkontakta maksājumu "Apple Pay", kas nozīmē, ka var tirdzniecības vietā maksāt, izmantojot mobilo telefonu un pašu karti atstājot mājās. Proti, bezkontaktu kartes vietā iespējams maksāšanas terminālim pietuvināt telefonu, tādējādi par vēlamo kārumu vai kādu citu preci samaksājot ar ierīci. 

Tiesa gan, kā informēja "Visa", sākotnēji "iPhone" īpašnieki šo pakalpojumu var izmantot tikai komplektā arī "Revolut" kartēm. Uzņēmums portālam "Delfi" norādīja, ka nevar sniegt atbildi, kad plānota sadarbība ar pašām bankām. Tāpēc "Delfi" aptaujāja lielākās Latvijas bankas, lai noskaidrotu, vai un kad arī tās plāno ieviest šādu maksājumu tehnoloģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!