Video straumēšanas pakalpojuma "Netflix" pārstāvji paziņojuši par plānu ierobežot lietotājiem piekļuvi servisam, izmantojot virtuālo privāto tīklu (VPN), ziņo aģentūra "Bloomberg".

Ziņots, ka "Netflix" no 6. janvāra ir pieejams arī Latvijā un vēl 129 valstīs, kur kompānijas pakalpojumi iepriekš nebija pieejami.

Tiesa gan, neilgi pēc servisa darba uzsākšanas kļuva skaidrs, ka dažādos reģionos atšķiras servisa satura piedāvājums. Piemēram, Latvijā filmu klāstā nav atrodams populārākais kompānijas radītais seriāls "Kāršu nams" ("House of cards").

Lietotāji jau pirms "Netflix" ienākšanas Latvijā izmantoja servisa pakalpojumus, izmantojot VPN sistēmu un pieslēdzoties, piemēram, ASV satura piedāvājumam. Šāda scenārija gadījumā aizvien tiek maksāts par pakalpojuma iegādi.

Lai gan "Netflix" ilgstoši uz šādu sistēmu pievēruši acis, kā ziņo "Bloomberg", tagad sarosījušies autortiesību īpašnieki, kuri nav ar mieru, ka reģionos, kur konkrētais satura piedāvājums nav atļauts, tiek izmantotas dažādas servisa noteikumu apiešanas sistēmas.

Šobrīd "Netflix" paziņojis, ka ierobežos satura piekļuvi VPN lietotājiem, taču precīzi, kā un kad tas notiks, kompānija vēl nav norādījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!