Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 23. augustā, fotokameru ražotājs "Nikon" prezentēja savu jaunāko sniegumu – bezspoguļa kameras ar pilna kadra matricu – Z6 un Z7. Abas kameras ir vizuāli vienādas, taču atšķiras to matricu parametri un plānotais pielietojums.

Jaunās kameras ir veidotas jau ierastajā "Nikon" stilā, taču, kā jau bezspoguļa kameras, ir būtiski plānākas salīdzinājumā ar spoguļkamerām. Kamerām ir jauna tipa bajonete "Z", kas, protams, paredz jaunus objektīvus. Taču "Nikon" uzreiz arī piedāvā FTZ adapteri, lai uz jaunajām kamerām varētu lietot jau esošos "Nikon" F objektīvus. Tādējādi ražotājs dod iespēju jaunās kameras izmēģināt arī tiem, kam jau ir plašs objektīvu klāsts.

"Nikon" Z7 ir aprīkota ar 45,7 megapikseļu pilna kadra matricu. Tās ISO spēja ir 64-25600 un tai ir 493 autofokusa punkti, kas nosedz 90% kadra. Kamera spēj uzņemt attēlus līdz deviņiem kadriem sekundē.

"Nikon" Z6 ir aprīkota ar 24,5 megapikseļu matricu, kuras ISO diapazons ir 100-51200. Tai ir 273 autofokusa punkti. Šī kamera spēj uzņemt 12 kadrus sekundē un tādējādi vairāk pielāgota ātram darbam tumšākos apstākļos. Piemēram, fotografēt sporta notikumus telpās.

Abām kamerām ir uz augšu un leju atlokāms 3,2 collu ekrāns ar 2,1 miljonu pikseļu izšķirtspēju. Savukārt elektroniskais skatu meklētājs aprīkots ar 3,69 miljonu izšķirtspēju un 0,8x palielinājumu.

Kamerās iebūvēta arī piecu asu matricas stabilizācija, kas spējot nodrošināt piecu F-soļu kompensāciju. Lai nodrošinātu maksimālu darbības laiku un lietošanas ērtumu spoguļkameru īpašniekiem, "Nikon" Z kamerās izmantotas tās pašas baterijas, kas spoguļkamerās.

Šobrīd jaunajām kamerām "Nikon" piedāvā trīs Z bajonetes objektīvus – 24-70mm f/4, 35mm f/1,8 un 50mm f/1,8. Nākamā gada laikā ražotājs sola izlaist vēl sešus jaunajās sistēmas objektīvus, ieskaitot platleņķa un teleobjektīvus.

Abas jaunās kameras tirdzniecībā būs pieejamas vēlāk rudenī. Z7 cena ASV tirgū ir plānota 3400 ASV dolāru vērtībā, savukārt Z6 - 2000 dolārus. Par pieejamību Latvijas tirgū pagaidām ziņu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!