Foto: DELFI
Kā ik gadu rudens sezona tehnikas pasaulē aizsākas ar IFA izstādi Berlīnē. Tajā tiek izrādīti aktuālākie mājsaimniecības labumi – lielā, mazā, zaļā un gudrā sadzīves tehnika. Portāls "Delfi" par IFA ziņo reportāžā no Berlīnes.

Izstādē plaši pārstāvēti Eiropā labi pazīstami zīmoli, kā arī vesela gūzma tādu, kurus tikai nesen esam sākuši iepazīt. Teju katrs no tiem piedāvā vismaz kādu ledusskapi, veļas mašīnu un kafijas aparātu. Īpašu goda vietu izstādē izpelnījušās plītis un krāsniņas. Šķiet vāciešiem dikti patīk mājās gatavot, jo visdažādākās ēdienu gatavošanas iekārtas tiek demonstrētas ar veseliem šoviem un šefpavāru uzstāšanos. Pie maizes krāsniņām jau esam mazliet pieraduši, tāpēc šogad īpaša uzmanība tika veltīta picas krāsniņām.

Protams, katrā hallē atrodams kāds no pasaules lielākajiem televizoriem. Lielākais OLED, lielākais LCD, lielākais 8K, lielākais HDR utt. Turklāt tie visi jau ir 8K televizori. 4K? Tādi vairs neesot aktuāli. Tas nekas, arī lielajā Vācijā nav īsti satura 8K izšķirtspējā.

Interesanti, ka pretēji nesen uzsāktajai kampaņai par "filmu nečakarēšanu", katrs televizoru ražotājs izliela arvien jaunus attēla apstrādes veidus. Kustību "mīkstināšana", starpkadru piezīmēšana utt arvien tiek aktīvi piedāvāta. Laikam būs vēl kāds gadiņš jāpagaida, līdz televizoros parādīsies maģiskā poga - "izslēgt visus uzlabojumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!