Savulaik slavenais Somijas telefonu ražotājs "Nokia", kas pirms "iPhone" parādīšanās ieņēma tirgus vadošās pozīcijas, bet vēlāk, neizturot konkurenci, no tirgus pazuda, atkal būs pieejams patērētājiem. Tiesa gan, sākotnēji telefonus pārdos tikai Ķīnā.

Somijas uzņēmums "HMD Global", kam pieder tiesības izmantot "Nokia" telefonu zīmolu, paziņojis par sava pirmā viedtālruņa nodošanu tirdzniecībā. 2017. gadā uz "Android" bāzes veidotais telefons būs pieejams tirdzniecībā Ķīnā. Telefons nonāks pārdošanā ar nosaukumu "Nokia 6".

Ķīnā, kur "Nokia" aizvien bauda patērētāju simpātijas pret uzņēmuma zīmolu, telefona cena būs 245 ASV dolāri.

Telefons būs aprīkots ar 5,5 colu ekrānu, alumīnija korpusu 1,920x1080 pikseļu ekrānu, "Snapdragon 430" procesoru, 16 megapikseļu aizmugurējo un 8 megapikseļu priekšējo kameru, kā arī 4GB RAM.

Ziņots, ka "Microsoft" 2013. gada septembrī iegādājās "Nokia" telefonu ražošanas biznesa daļu par 7,2 miljardiem ASV dolāru.

Tikmēr ASV kompānija 2016. gadā to tālāk par 350 miljoniem ASV dolāru pārdeva Somijas uzņēmumam "HMD Global" un somu uzņēmuma partneriem no Taivānas "FIH Mobile".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!