Foto: Shutterstock

"SEB banka" Baltijā sadarbojas ar vienu no Latvijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem "Nordigen", lai pārbaudītu "Nordigen" darījumu kategorizēšanas un klientu uzvedības analīzes iespējas, veicot šī risinājuma testēšanu.

Lai arī jaunā Eiropas Savienības direktīva par maksājumu pakalpojumiem (PSD2), kas regulē "Open Banking" darbību Eiropā, vēl nav pilnvērtīgi stājusies spēkā, lielākā daļa uz inovāciju ieviešanu orientēto banku jau investē risinājumos un datu analītikā, kas radīs nākotnes vērtību saviem klientiem.

"Esam priecīgi par iespēju sadarboties ar "SEB" banku Baltijā un redzēt, kā mūsu risinājumu pārbauda nozares vadošie profesionāļi. "SEB" banka koncentrējas tikai uz produktiem, kas viņu klientiem sniedz vērtību. Varam droši teikt, ka visa "Nordigen" komanda atbalsta šos mērķus," stāsta "Nordigen" līdzdibinātājs un izpilddirektors Rolands Mesters.

Bankām, kas vēlas ar jaunāko tehnoloģiju iespējām veicināt savu klientu panākumus, pirmajām jāsāk lietot "Open Banking" koncepciju un jāizmanto atvērto datu un analītikas sniegtās iespējas. "SEB" banka un "Nordigen" sadarbības mērķis ir pārbaudīt, kā "Nordigen" risinājumi var palīdzēt "SEB" bankai un tās klientiem sasniegt biznesa mērķus.

"2018. gadā "SEB" Baltijas valstīs aizsāka vairākas "Open Banking" aktivitātes, lai atrastu partnerus finanšu tehnoloģiju uzņēmumu vidū. "Nordigen" bija viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas uzsāka sadarbību ar "SEB" banku. Šī pieredze ir ļoti vērtīga, lai saprastu, cik lielā mērā tehnoloģiju izmantošana analītikas attīstīšanā varam izmantot mūsu klientu labā," saka "SEB" bankas digitālās stratēģijas vadītājs Baltijā Ragnārs Tomla (Ragnar Toomla).

"Nordigen" ir 2016. gadā dibināts finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums, kura uzdevums ir palīdzēt bankām un aizdevējiem izmantot "Open Banking" iespējas. Uzņēmums specializējas kontu datu analīzē, sniedzot darījumu kategorizēšanas un klientu uzvedības vērtēšanas pakalpojumus. Pašlaik "Nordigen" darbojas 13 valstīs – Spānijā, Vācijā, Polijā, Čehijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!