Foto: Pixabay
Apjomīgais kiberuzbrukums, kas kopš otrdienas nakts vērsts pret VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” (LVRTC) tehnoloģiskajiem resursiem, aizvien turpinās, informē uzņēmumā.

LVRTC norāda, ka speciālisti to veiksmīgi atvaira un lielākajai daļai klientu visi pakalpojumi ir pieejami.

"Atsevišķiem klientiem aizvien tiek ierobežota piekļuve e-Identitātes un eParaksta pakalpojumiem. Vienlaikus turpinās uzbrukuma analīze," skaidro LVRTC.

LVRTC nodrošina droša elektroniskā paraksta pakalpojumu fiziskām un juridiskām personām.

LVRTC tehnoloģiskie resursi jau ilgstoši piedzīvo kiberuzbrukumu, tāpēc laikā, kad tas tiek atvairīts, daļai no lietotājiem var būt nepieejama LVRTC rīku nodrošinātā elektroniskās identitātes funkcionalitāte, informē uzņēmuma pārstāve Vineta Sprugaine.

Lai mazinātu un lokalizētu uzbrukuma apjomu un potenciālo ietekmi, LVRTC ierobežojis piekļuvi atsevišķiem pakalpojumiem.

Par uzbrukumu ir informēta informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "CERT.LV". Kiberuzbrukumi eParaksta un citām tehnoloģiskajām platformām šogad ir notikuši jau vairākkārt un līdz šim tikuši veiksmīgi atvairīti, uzsver Sprugaine. Tomēr šonakt sāktais uzbrukums esot viens no ilgstošākajiem līdz šim notikušajiem, kā arī vērtējams kā apjomīgs un tehnoloģiski komplicēts.

LVRTC eksperti veic uzbrukuma atvairīšanu un uzbrukuma analīzi.

LVRTC ir 100% Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!