Foto: Publicitātes attēli
Orbitālo satelītu komunikāciju operatora "SES S.A.", kura viena no telestacijām darbojas Rīgā, ienākumi 2018. gadā bijuši 2,1 miljards eiro, kas ir par 1,7% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

SES peļņa 2018. gadā pēc nodokļu nomaksas bijusi 292,4 miljoni eiro.

Satelītu operatora SES segmenta "SES Networks" ieņēmumi pagājušajā gadā bijuši 695,7 miljoni eiro, kas ir par 12,9% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt segmenta "SES Video", kas nodrošina satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, ieņēmumi pagājušajā gadā bijuši 1,3 miljardi eiro, kas ir 3,7% mazāk nekā gadu iepriekš.

SES grupas prognozētie ieņēmumi 2019. gadam plānoti 1,975 miljardi eiro līdz divu miljardu 40 miljonu eiro apmērā. Savukārt 2020. gadam līdz 2,160 miljardu eiro.

SES ir pasaules vadošais satelītu operators ar vairāk nekā 70 satelītiem divās dažādās orbītās: ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un vidējā zemes orbītā (MEO). Tas nodrošina plaša spektra klientus ar video izplatīšanas un datu savienojamības pakalpojumiem globālā mērogā, izmantojot divas biznesa vienības: "SES Video" un "SES Networks".

"SES Video" sasniedz vairāk nekā 351 miljonu TV mājsaimniecību, izmantojot Direct-to-Home (DTH) platformas un kabeļu, zemes un IPTV tīklus visā pasaulē. "SES Video" portfelī ietilpst MX1, vadošais multivides pakalpojumu sniedzējs, kas piedāvā pilnu novatorisku pakalpojumu klāstu gan lineārai, gan digitālajai izplatīšanai, kā arī ASTRA satelītu sistēma, kurai ir vislielākais DTH televīzijas pieslēgumu tīkls Eiropā.

"SES Networks" nodrošina globāli pārvaldītus datu pakalpojumus, savienojot cilvēkus dažādās nozarēs, tostarp telekomunikācijās, jūras, aeronavigācijas un enerģētikas jomā, kā arī valdības un publiskā sektora iestādes visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!